Jul..Jul..Strålande jul..Eller?

Nu är det snart jul då..
Hurray.. Eller?
Låt se...


Fördelarna med julen;

- God mat [Jag ska ta patent på Quorn Karlsson]

- Paket [I alla fall i vanliga familjer, vi har av någon dum anledning bestämt oss för att inte köpa några juleklappar i år]

- Mysig stämning [till mammas stora lycka får hon ha framme ljusstakar i alla möjliga färger och former utan att jag säger ett knyst]

- Ledighet [kommer aldrig vid fel tillfälle]

- Folk minglar på stan även sent på kvällen [kära par, barnfamiljer, polare, helt enkelt nära och kära]

- Albert och Herberts julkalender [Vad kan jag säga, de är ju bara julens kungar =o)]


Nackdelarna med julen

- Byxuppknäppningen
[vad ska man göra efter all mat?!]

- Juldagen m.m [Varenda jä*la affär som är något av värde har stängt]

- Stressen [irriterade gubbar på sina fruar, skrikande, snoriga ungar, otacksamma, odrägliga tonåringar, köpmani,  pengaångest]

-  De olyckligt lottade  [hemlösa/barn i fattiga hem/fattiga föräldrar m.m]


På det, alla misshandels/våldtäktsfall som ofta kommer sig av fylla, droger och annan skit..



Jag har ingen Anti-julskylt runt halsen, inte heller föddes jag med den inställningen.. 
Men Magnus Betnér vet vad han snackar om när han säger att världen har blivit cynisk..
Folk är så förbannat rädda för att sticka ut hakan, och helt enkelt ta avstånd från vad julen har blivit..
Tänk om, vilken knasidé, men tänk om Lasse, 50 plötsligt sa; 
- Hörrni ungar, i år ska vi ha en helt nykter, och redig jul!
Han skulle få mormor att sätta i halsen..

Julen är en fin högtid, inget ont om den... Men folk måste förstå att julen bara är något som människan har uppfunnit.. Man kan tro ibland att julen ligger i vår natur, folk bokstavligt ruinerar sig för att få de bästa klapparna,när det egentligen är viktigast att man har sina nära och kära omkring sig.. 
Har jag fel?
 
 

Gääääääääsp...

Kanske ska man ta och uppdatera här lite granna..
Sitter på V.huset och gäspar sönder mig, det knakar i käkarna, ögonen blir alldeles blöta och jag känner mig kraftlös.. Missade ju min kaffekopp imorse, kan bero på det.. Vet bara inte när jag får en skvätt nästa gång.
Kanske ska jag gå förbi mcdonalds på vägen och köpa mig en kopp där.. 

Annars väntar jag bara på tiden hos sjukgymnasten.. Han kommer nog att bli "stolt" idag, då jag faktiskt har gjort några framsteg.. Det känns inte längre som jag ska bryta en planka åt fel håll varje gång jag sträcker på mig..
Förr brukade det låta konstigt varje gång jag lutade ryggen bakåt, liksom gnekade och knakade och höll på.. Men nu tror jag att jag börjar få in snitsen..

Äsch, har inget mer att skriva om, varje nerslag på tangenterna känns som 100kgstunga rörelser att göra..

Helt enkelt, på återseende!

ordtorka, 3 årsjubileum [men det räcker nu], antistrålningsskärmen = kanon!

Usch, har inte haft inspiration att skriva nåt här.. alls..
[efter 5 minuters tystnad]
Ja, ni märker själva, inte ens nu kan jag komma på något.. Men jag vill, eftersom det var ett tag sen sist..
Och jag som hade förhoppningar om att starta en blogg i framtiden där man kan tjäna pengar [
metro.se] på sitt bloggande.. pah!

Det börjar krypa i huvudet på mig igen, texter börjar ta form och jag börjar komma igen.. Efter att ha renskrivit, rensat, sparat, klippt, klistrat, slängt och tvekat så har jag nu en drös med texter som jag kan stå för..
Hädanefter tänker jag inte göra en enda ändring.. Får jag bestämma så kommer de aldrig att bli helt färdiga, kommer nog vilja peta lite här och lite där..Men jag får inte, jag upprepar FÅR INTE göra en endaste liten ändring till nu.. Det har hittills tagit mig 3 år, så nu borde det väl räcka? 
Jag vill bara nu ha någon annans syn på dessa, själv blir jag "blind" och det som låter bra ut ena dagen låter inte alls bra nästa dag.. Men hur ska jag få någon att läsa dem, tänka efter, och sen skriva ner lite tankar som kom under tiden?
Suck..
Någon frivillig?

Ska börja tänka på refrängen nu, känner att huvudet börjar värka lite.. det är ett tecken på att jag har suttit framför denna skärm alldeles för länge idag.. Men jag tror att "strålningsskärmen" som jag fick låna, hjälper en hel del.. För hade detta varit förra veckan och jag hade suttit ca 5 ½timme i sträck, så hade jag legat däckad nu.. men nu känner jag bara vaga aningar.. det bådar ju gott! 

Svenska hjältar..

Magnus Uggla aktionerar  ut oljemålningar av honom själv.. Förra gången kunde man vinna en genom att leta reda på en speciellt bild.. Denna gången får den som lägger högst bud hem tavlan signerad efter önskemål..
Pengarna då, var går dem?
Svar: Till stadsmissionen..

Han är numera i mina ögon en svensk hjälte..

Och så..

..var man tillbaka i heta stolen idag då...
Kändes en aning segt att gå upp imorse, vilket min kära mor säkert märkte då jag hade 26 missade samtal på mobilen innan jag fattade tycke för omvärlden och vaknade.. Fatta, 26 gånger..
Jag vet hur hur hon gör för att orka.. hade det varit jag som skulle ha väckt någon, så hade jag gett upp efter 3-4 ggr..
Detta, min vänner, är sann omtanke..

min blogg..

...är ju bland det käraste jag har.. därför känns det hårt när jag inte kan föda den med ord..
jag har íngen som helst inspiration.. ingen som helst...och ändå så vill jag så gärna.. har inte heller någon lust att använda mig av STORA bokstäver.. men fine, jag ger det ett försök [glöm inte att jag varnade er om innehållsbrist och annat bjäfs]

kan tala om att jag numera har funnit min favoritlåt på brittans nya "blackout"..
piece of me heter den..
vet ingenting om den ljudmässigt, eller hur hon låter på den.. men det jag gillar är texten i sig.. den är så självutlämnande att man nästan kan börja gråta en skvätt..
"i'm miss bad media karma
another day another drama"
and so on...
why should I be sad är också en sådan.. man kan nästan säga att det hon förmedlar är privata fotografier, publicerade i ord..


ska strax iväg på chigong eller hur det stavas.. kan vara skönt efter en dags stillasittande med mina förbannade texter som aldrig vill bli klara.. eller så är det bara jag som inte kan släppa dem ifrån mig..
vad vet jag?

Lika som bär?

image34
[källa: expressen.se]

Några rader från Järvhedens blogg:

Jag hittade Järvhedens hemsida med blogg och fann detta guldkorn bland alla inlägg [2007-03-11]:

"Igår körde jag andra stoppet på "Bägge sidor av Järven"-turnén. Ett riktigt coolt ställe i Västerås som heter Sigurdsgatan 25. (Gamla Village) Både sången, mitt och Robins gitarrspelande, standup-en, improvisationerna och t.o.m. munspelandet satt helgjutet. Och publiken var kanon den med. Extra skönt när dessa turné-gig går så pass hem - eftersom man inte har så många andra att skylla på än sig själv om nåt går fel. Jag roddar ju allt själv med marknadsföring e.t.c. Att bero på det fick jag höra att det tyvärr är lite dåligt bokat på västkusten!? Måste ta tag i det här med att fixa lite lokalpress, så kanske det tar sig. Och på tal om lokalpress tycker jag artikeln i VLT blev riktigt kul. Rekommenderar Sigurdsgatan 25 till mina kollegor! Trevlig och proffsig personal och stor, välplacerad scen."

Lite skillnad mot Betnérs uppfattning om samma hak.. Två sidor av ett mynt.. Verkligen..

Några rader såhär på kvällskvisten..

Katrin Schulman ska på Betnér ikväll.. Eller imorgon... Eller när det nu var...
Och hon kommer inte behöva le artigt.. Eller tänka att hon måste skratta bara för att..
Hon kommer antagligen vara den som ligger på golvet och skrattar högst av alla.. om hon nu finner det underhållande vill säga..Det är ju ändå Katrin Schulman vi pratar om...

Pratade nyss med min sötnos från Skåne.. Vi hörs inte ofta, men det känns inte så när vi väl pratar.. Då är det som om det vore igår.. Hon får mig alltid att skratta..
Min lilla ängel...

Är inne på min andra vecka nu.. Kanske funkar det denna gång?

undersökning/tele2support

Nu har jag skickat ut en undersökning till folk om deras syn på dieter/hälsa/självkänsla då jag behöver lite hjälp att kanske kunna genomföra en idé som kläcktes i helgen.. Det enda jag kan avslöja är att det har att göra med den eviga kampen ett matvrak alltid får stå ut med.. 
Sen får vi se vad det blir av detta...
 
Nu har jag också fått tag på tele2 support angående "samtal väntar". Det kostar mig 10:- extra i månaden, men det spelar ingen roll. Med tanke på att jag bara har mobilen, så är det bra om viktiga samtal inte går mig förbi, när jag pratar med t.ex. en polare eller så.. 
Aktiverat står det nu på min mobil.. tack för det.. 

Jag har försökt att skriva ett inlägg hela dagen, men jag kommer liksom ingen vart.. Så detta får bli dagens inlägg helt enkelt.. 

På återseende!