Bara sådär...

Jag blev av med min cyklekorg för några veckor sen, fick den stulen av några eller något drägg...
Nu när jag skulle ner i tvättstugan, stod den där..precis utanför dörren..

Gotland ::-:: Del: 2

I förrgår var vi ute och cyklade omkring på Fårösund. Vi tog oss till en gammal fästning, och fikade medan vi njöt av utsikten.
Underbart!

Något som jag har insett är att "vi" och "de " är två helt skilda saker...
"Vi" är vi som sköter oss."Vi" är vi som har släktingar här. "Vi" är vi som kan glida före i kön och svänga in på avfarten, precis innan, alldeles sådär lagomt innan den trånga färjekön till Fårö börjar.

Och så till "de"...
"De" är såna som kommer kånkandes på 18 ungar, + hund + femtontusen strandtillbehör. "De" är såna som bor på vandrarhem/hyr andrahandslägenheter och shoppar loss i Visby nästintill varje dag."De" är såna som får svettas och stå ut med skrikande snorbarn i varma bilar i kön på väg till Fårö.

Själv har jag spenderat min fritid på att ta kort överallt där vi har varit, på allting som inte rör sig mer eller mindre.
På raukar, på fästningar, på badställen, på cafeér..överallt där man antingen själv väljer att spela linslus eller väljer att sätta huvudattraktionen i fokus...

Det har iaf varit en helt underbar vecka, med mycket sol och värme.
Snart ska man hem till regniga V-ås igen.. men kanske blir vi som tar med oss solskenet..vem vet?

Gotland ::-:: Del: 1

Nu är lilla Mikkiz på Gotland, och det är såååå underbart med semester.. Visst har jag semester även hemma, då jag kan göra vad jag vill på dagarna.. men det är en annan sak.
Hittills har vi inte hunnit med så mycket, men en marknad har vi varit på dock.
Det var riktigt intressant, för alla som stod i stånden var klädda i medeltidskläder och man fick känslan av hur det var förr i tiden.
Jag fick låna pengar av mormor till ett örhänge; en spindel med en kedja till en "lös" spindel som man klämmer fast på övre delen av örat. Hmm, svårt att förklara, men snygg är den :o)

Idag ska jag och mamma iväg och kolla in raukarna.. de är så tuffa, stora eller rättare sagt gigantiska stenpelare utmed en strand och i vattnet.. De som inte har varit och tittat, har verkligen missat nåt !
Någon dag i veckan ska vi till Visby också.. Det var planerat att vi skulle åka dit på torsdag, men efter att jag fick nys om ett militärmuseum ( :oD ) så var det kört.. Det får bli Visby på fredag istället..

Nu ska jag ta mig ett äpple, några mackor och med kameran i högsta hugg ska jag utforska Gotlands raukar...

Have a najz day, y´all..



---

...visst har vi utslagna i Västerås
och så finns det utvalda i Mönsterås
Allingsås, Borås
var du än är

det finns brats i storstäderna
det finns lodisar överallt
trots allt
finns det människor som
vi

vi har A-kassa
och socialbidrag
och så de som sitter i en
Ica-kassa...

---

London, Lövudden och båtresan runt öarna

Bästa låt just nu: "Savin me" - Nickelback...


Nu är det snart klappat och klart. Det verkar verkligen som om Londonresan blir av...-Mikkiz glad-
Nu skulle det krävas nåt riktigt stort för att resan skulle behövas ställas in.
Jag känner i hela kroppen hur det vibrerar, äntligen en av mina större drömmar som slår in.
Iofs så stannar vi bara över en natt då polarens syrra + kompisar ska på någon festival, men ändå..
-Mikkiz dansar glädjedansen-
London, here I come!

Har spenderat förmiddagen tillsammans med mamsen på Lövudden och det var varmt ska jag säga. Vi blev inte kvar så länge, för solen höll på att förvandla oss till stekta ägg.

Det är nu en vecka kvar tills jag åker till Gotland och egentligen så borde jag börja packa nu.. Men jag ska tvätta på torsdag så det får bli dagen för packning.
På onsdag ska jag, mamma och Therese ut på en liten båttur runt öarna här omkring. Najzbajz.. Resan tar bara en timme, men  det kan vara skönt att spendera någon timme på sjön.
Denna sommar har jag verkligen sökt mig frivilligt till solen, och jag njuter. Det är inte vanligt att höra mig säga Yes! på morgonen när solens strålar nästlar sig in mellan gardinerna. Men alla mognar vi väl någon gång :o)


Semester, Västerås rockar och så självklart Where the action is...

Bästa låt : "I wish I was a punkrocker" - Sandi Thom...

Är hemma igen efter att ha spenderat 1 dygn på landet. Jag  vet inte vad det är, men alltid när jag kommer därifrån får jag för mig att jag har drabbats av sommarens små jävlar; fästingarna...
Men än så länge har jag klarat mig..

Snart är det dags att packa ner mitt liv i några väskor och ge mig iväg till Gotland.. Blir borta en vecka, ska bli så skönt.. Längtar verkligen!
Alltid skönt med en semester från sitt vardagliga liv, och bara få rå om sig själv för en stund.. Usch nu lät jag som reklamen för Norrlands Guld.. Men det är verkligen så, man kan vara den man är till 100% utan att någon höjer på ögonbrynen..

En vecka har gått och jag saknar redan mullret från de blänkande, mäktiga vrålåken...
Vi i Västerås är välsignade med att ha Power Meet här, och jag vill slå var och varannan på käften som bara gnäller på "oljudet"...
Samma människor gnäller även när det händer nåt här annars.. Jag blev så arg att jag skrev en insändare till VLT.se som också kom med;

"Ang. allt tjat kring den höga ljudnivån på Lögarängen vill jag bara säga lägg ner allt!

Det är lika bra, för då behöver inte folk som bor i närheten känna sig hotade på sin tysta atmosfär. De behöver inte heller oroa sig för att folk har kul och njuter någon gång per år.

Nej, lägg ner allt som har med aktiviteter/konserter/evenemang att göra, så Västerås blir precis så turisttomt och tyst som det är annars ca 360 dagar om året.

Det är lika bra, så kanske alla är nöjda sen. För vem vill att Västerås ska leva upp lite, det stör ju bara friden..."

Väntade mig att halva V-ås skulle hoppa på mig som de alltid gör när jag har skrivit nåt, men inte ett enda klagomål.. Kanske tänkte de till för en gångs skull, att jag faktiskt har rätt.. som alltid :o)

Nu är det mindre än en månad kvar till jag och Jenny ska iväg på Where the action is och jag räknar dagarna. 25...24...23.. Ballt som fan jue!
Får inte glömma kameran, för chanserna jag får att ta sjuka kort, de kommer bara just på sådana evenemang.. Som Kalas -04.. Jag tog de bästa korten för det året då...

Nej, nu ska lilla Mikkiz sova..
Men jag tittar nog in snart igen..

singsingsingalong.. and then you´ll get it..


Gnäll och lyxproblem

Bästa låt just nu : "I write sins not tragedies" - Panic! at the disco...

Nu har jag precis kommit ur ut duschen, och borde känna mig fräsch och ren. Men no no.. det är så kvavt att jag håller på att rinna bort... Just nu hatar jag (ja, du läste rätt) jag solens uppvärmande effekt. Det som retar mig mest är att det inte ens är sol nu, det är moln himlen över och ändå denna jävla fukt i luften..

Jag är så trött på mig själv och mitt gnäll om alla mina lyxproblem, men inte ändrar jag mig heller.. Nåt säger mig att vi människor mår bra av att ha något att klaga på.. Vi mår bra av att vara problembarn/vuxna... Varför skulle annars alla olika åkommor finnas? Och alla dessa typer av folk?
Som t.ex. -

- Hypokondriker

De är sjuka konstant.
Saken är den att jag tror dem varje gång. Jag tror inte att de ljuger om sina smärtor ünd so vidare, för i deras huvuden så är det sant... men hur kan en enda människa drabbas av allt som finns? Det är en vetenskaplig uppgift att kolla upp. Lite imponerande är det att de fortfarande står på benen efter alla virusattacker.

Och sen har vi

- "Skvallerkärringarna" som bor på var o varannan gård.
De hittar alltid något att klaga på. Är det inte de nya grannarna så är det de gamla. Har brevbäraren glömt just deras dörr så är det ett världsproblem som de bara måste gå till botten med. Istället för att inse att de kanske inte fick någon post idag helt enkelt. Har de missat något att skvallra om så ringer de och sjukskriver sig från jobbet för att ta igen allt de har missat.
 Det går bara inte att missa dessa små (oftast) tanter, och undrar man något så är man mer än välkommen att kontakta dem, så de får känna sig viktiga för en stund.

Vi får inte heller glömma

- "Det-var-bättre-förr"gubbarna

Maten var bättre förr, inte så mycket cancerframkallande tillsatser (vilket iofs säkert stämmer).. Skolgången var bättre förr, inte fanns det några ligister på den tiden.. och fanns det så är de antagligen döda idag för ingen gamling man pratar med var en "värsting" på sin tid. Det var alltid "andra"..
Ett kännetecken på "det-var-bättre-förr"gubbarna är att de fortfarande bär sin pojkvaskerkeps. De har antagligen också kvar sina små snickarbyxor som påminner dem om gångna år som grind-Pelle och rännstens-Olle..
I deras ögon är nymodigheter bara "trams"..

Ja, det finns många original att hämta inspiration i från. 
Mina personliga favoriter är -

- Stockholmsbratsen
(har inte sett några i v-ås, och hänvisar därför till den stora staden)..
De gnäller konstant om att de har för mycket pengar, att de inte vet i vilken ficka eller vilket kort de ska placera sina små ickesjälvförtjänade kronor i.



Sådär, nu har jag gnällt färdigt.. Jag fortsätter härmed resan mot nya gnällobjekt..


På återseende mina problembarn....


Beck, Lillparveln och så var det Skugge också

Just nu så är det Conan på tv4 plus, och då blir det svårt att skriva samtidigt. Men men, ska försöka ge allt jag har..

Är hemma igen efter att ha spenderat ca 1.30 på bio. Jag var och såg "Skarpt läge" - Beck. Den var riktigt ruggig, men bra. En av de.. vad ska man säga.. råaste (?) av alla Beckfilmer.
Den var inte rå på det sättet att man fick upp middagen igen, eller några splatterscener. Den var mer..psykiskt påfrestande. Typ.
För de som inte vet så handlar den om kvinnomisshandel, det säger väl allt?

På väg hem så cyklade jag nästan på en liiiiten, liiiiten misse (kan inte ha varit äldre än nåt halvår) mitt i city. Vad 17 gör en innekisse där? Nu tänker ni säkert att det likagärna kan ha varit en utekatt.. Men det är lika illa det, för det är inte ett ställe ens för utekatter.. Mitt i stan, med alla bilar och cyklister och fan med moster och kusiner..
Kan inte sluta tänka på den.. Ska nog mentalt döpa till Lillparveln.. Då kan jag tänka att Lillparveln kommer klara sig (istället för att referera till "katten" hela tiden)

Nu har jag nästan plöjt mig igenom hela Linda Skugges "...Här kommer Gud..." och jag blir precis lika provocerad varje gång.. men jag gillar det!
Jag gillar att bita ner naglarna för att jag surar över hennes bitchattityd, och jag njuter av att vilja slänga boken i väggen ca 1 gång/bokstav.  Den är bara så befriande (usch nu lät jag så 14iz)
Men iaf, jag tycker att den ska läsas av alla om man så är 80, heter Märta, är från Fagersta eller helt enkelt gillar de små nöjena (stavas det så?) i livet.
LÄS DEN BARA!



....

jag är bättre än bäst
jag är större än störst
jag är vinnaren i Allas
"bäst-i-test"
jag ska visa dig Sverige
att liten blir stor
att i varje minsting
en slagskämpe bor

//Mikkiz - the one and only
....

Detta är jag (enligt mrs Evil Jeeves)

(Taget från mailen, därav det konstiga upplägget)


  >>1. Mitt namn:
Micaela Sommarlund

  >>2. Var möttes vi första gången?
På dagis Ekhamra

  >>3. Vad tror du mitt andranamn är?
Anna

  >>4. Hur länge har du känt mig?
i cirka 18 härliga år

  >>5. Hur väl känner du mig?
riktigt bra men du kan fortfarande chocka.

  >>6. Röker jag?
ja alldeles för mycket för ditt eget bästa!

  >>7. Tror jag på gud?
hm nej snarare på ödet eller?

  >>8.När du såg
mig, vad var ditt första intryck?
kommer jag tyvärr inte ihåg pga min unga ålder men skulle vara roligt att veta.

  >>9. Min ålder?
22 och snart lastgamla 23

  >>10. Födelsedag?
4e November 1983

  >>11. Hårfärg?
svart på låtsas men brunt på riktigt.
  >>12. Ögonfärg?
blågrå

13. Har jag några syskon?
ja två halva.Robert heter den ena om jag inte minns fel.

  >>14. Nämn en av mina dåliga sidor.
Envis och bångstyrig ibland.

  >>15. Vad är en av mina favoritsysselsättningar?
skriva,läsa och kolla på Conan O brien och SNL.

  >>16. Vilken sorts musik lyssnar jag helst på?
Massa härliga blandningar precis som mig.Vi är aldrig omöjliga.

  >>17. Vad är min bästa sida?
rolig,äkta och unik med allt vad det innebär (och tokig:P)

  >>18. Är jag blyg eller framåt?
inte blyg men inte framåt heller..lite osäker ibland.

  >>19. Skulle du kalla mig rolig?
absolut!

  >>20. Är jag en rebell, eller följer jag alla regler?
inget av de direkt men mest åt rebell hållet men när det gäller lagen så är du lydig som fasen.

  >>21. Några speciella talanger?
skriva,svepa cubes på rekordfart och cykla fort:P

  >>22. Vilken är min favoritfärg?
black is beauty?> >>

23. Vilket är ditt
  bästa minne med mig?
finns så många så går inte att välja.

24. När kommer vi ses nästa gång tror du?
På fredag:)power meet baby power meet..



Linda Skugge och allt tjat om "äkta"

Jag sitter och läser Linda Skugges "Akta er killar här kommer Gud och hon är jävligt förbannad" och blir bara mer och mer frustrerad. Hon klagar på allt och alla, och är aldrig nöjd med någonting.
Ändå så tycker jag att hon är smått cool, som vågar sticka ut näsan så som hon gör.
Men det är någonting som får mig att skruva på mig, hon känns inte riktigt "äkta" trots att hon skriver på ett sätt som ska föreställa "äkta" åsikter.
Jag vet inte vad det är, och hur jag ska förklara det men läs själva och se.
     Men trots allt, hon är lite av en.. inte förebild men nära inpå då hon vågar ta upp saker som får gamla tanter och farbröder att rynka på näsan och ifrågasätta dagens ungdom. "Äkta" eller inte...
Sånt gillar jag, jag gillar allt som inte följer strömmen av döda ord.. inte följer strömmen av ord som redan sagts en biljon gånger och som har tappat sin gnista, sin mening.
Jag vet av erfarenhet att när man skriver så vill man så gärna hitta ord som inte har slitits ut under toffelsulan och man är villig att slänga sig rakt över ord som kanske inte har använts på en sisådär 100 år. Allt för att vara så "äkta" som möjligt, så..nyskapande som möjligt.
But it´s tricky...

Som
C.G. Jung en gång sa -

Hur skulle världen se ut om alla människor var välanpassade? Den skulle vara outhärdligt tråkig.


Det är så sant som det är sagt. Inte vill man vara som skuren ur en mall? Man vill gärna streta emot dagens ideal, både vad gäller utseende och åsikter.
Ändå så fattas något och man kallar sig själv "äkta".. trots att det ordet redan har tappat betydelse då alla dagens konstnärer/artister m.m redan har tjatat ut det genom att så fort media nosar upp deras närvaro gärna påpekar just om hur "äkta" de är..

Tillbaka till Linda Skugge.. Jag bestämde mig redan när jag läste "Fittstim" att en dag ska jag bli en av dem.. att jag ska bli 2006´s Linda Skugge.. Fast under eget namn såklart..
För jag är ju precis som alla andra, 100 % (o)"äkta"

Naturen avskyr en idiot.

H.L. Mencken



Mrs Elmo är kär

Jag är kär.. på gamla dagar har jag gått och förälskat mig i... Bruce Springsteen..
Tro det eller ej men jag satt en helt vanlig kväll och kollade på Conan O´Brien.. Första överraskningen var min sötnos Jimmy Fallon...
Sen ägnades nästa en halv Conan-show åt Brucan och jag tappade tid och rum.. Vilken entertainer, vilken mäktig människa.. Jag kan förstå att han kallas The Boss..
Jag blev grymt imponerad av karln, hela hans scennärvaro, hans... förmåga att fånga ens uppmärksamhet och lyckas hålla kvar den.. tom en som jag som aldrig har förstått storheten kring honom som musiker.. men nu förstår jag äntligen, nu ramlade enkronan ner för mig också...Sent ska syndaren vakna, eller vad man nu säger... 

Nu kan jag alltså lägga till ytterligare en husgud till samlingen.. Underbart!

En vanlig träningsdag

I hörlurarna ekar Everytime we touch med Cascada.
Jag står på löpbandet och ser lagom hurtig ut, röd som en gris och svetten som lackar.. Men det är helt legalt då jag är på ett gym. Jag känner mig faktiskt riktigt fräsch, på ett sätt.
Men plötsligt förvandlas gymlokalen till en Fröken Sverige-tävling/Mr Muscle-tävling och det enda människorna som är där försöker göra ,likt vilddjur, är att visa vem som står högst i hierarkin bland "de vackra".
Nu känner jag mig akuttvungen att torka bort svetten, som samlats i droppar och räta på mig. Annars blir jag genast utfryst ur gemenskapen som inte råder härinne.
Alla blänger styggt på varandra medan de ålar sig framför spegeln. Honor inför hanar, hanar inför honor. Samma regler gäller för alla. (Funderar på att fråga om personalen inte kan fixa en strippstång så brudarna får ut mesta möjliga av gymkortet)
     Jag drar på volymen i mp3spelaren och försöker stänga ute omvärlden. Det fungerar ett tag, sen kommer de i flock och ska slåss om samma maskin. Jag följer händelsen med blicken, samtidigt som jag försöker intala mig att jag är den enda normala här.
Magin slutar verka när jag inser att jag omedvetet sträcker på mig lite extra. Genast drar jag upp tempot och ökar ytterligare några volymsteg på mp3:n.
Snart, bara snart har jag gått mina 20 obligatoriska minuter. Därefter ger jag mig på maskinerna.
     Bredvid mig sitter en tjej och gapar med öppen mun. Hon ser precis ut som en av skyltdockorna på H&M, med kläder som också säkerligen kommer därifrån.
Med några tafatta försök till att lyfta 10 kilo, inser hon att hon börjar svettas och sänker till 5 kg.
Inte se ful ut inför spännisarna vid tyngdlyftningen, inte svettas eller på annat sätt utmärka sig.
Jag skakar på huvudet, och tänker "onödiga pengar på ett gymkort bara för att strutta omkring inför 20 testosteronstinna boys". Push it med Solid Base får mig tillbaka till mig och mitt och känner genast att  armmaskinerna har gjort sitt för den här gången.
Jag återvänder till min trygga plats på löpbandet, med en tydlig vy över gymlokalen. Jag inser att träningen inte är ett straff för alla år som "krallig".
Jag ska numera se träningen som en belöning för mitt framtida liv.
Får jag sen skratta lite åt alla maginsugande, ögontjänande, hormonstinna bimbos och himbos (manlig variant av bimbo, för de som inte kopplar) under tiden...
så varför klaga.. ?