Ang. nya bloggen..

Ville inte lägga ut nya adressen förrän jag visste att jag skulle orka med att underhålla den också, då Wordpress.com blev pannkaka..
Men jag tror att jag vill låta min nya leva så här är adressen;

http://mrselmos.blogspot.com

En liten detalj..

Jag kommer antagligen inte att uppdatera den här bloggen på ett tag nu.. Har fullt upp att skapa en ny på blogspot.com..
Jag återkommer när jag vet mer om saken..

Trött...har jag fått Drömjobbet?...Idétorka..

Jag är trött som en sömngångare, trots mina försök till en bättre sömn.
Jag lovade mig själv att åtminstonde försöka sova 8 timmar per natt, men i snitt hamnar jag väl på en 6 timmar..
Inte vet jag om två timmar hit eller dit spelar så stor roll, men huvudet hänger inte riktigt med i svängarna och jag gäspar och gäspar och gäspar.. Vilket i sin tur skapar spänningar i både huvud och nacke = skarp huvudvärk.
   Nu eftersom att jag vet det här, så borde jag väl ta mig i kragen och sparka mig i säng runt 22:00.
Men så börjar något bra på tv och jag ligger vaken till tidigast 24:00.
Dagens gäspningar kan jag dock förstå då dessa två dagar som varit, onsdag/torsdag, har varit väldigt mycket nytt att lära in då jag har gått upplärning på ett boende/härbärge för hemlösa/missbrukare.
Det har tagit kraft från mig, kraft som jag inte har eftersom jag inte sover.. Samtidigt som jag ska vara pigg och alert på jobbet..
Jag har hamnat i en ond cirkel.

Men egentligen ska jag inte klaga då jag äntligen har hamnat på ett ställe där jag tror att jag kommer trivas.. Det är ju det här jag vill jobba med, jag vill lära känna personerna bakom missbruket så att säga. Många man ser  på stan har man ju olika uppfattningar om, som kanske inte alltid stämmer i slutänden..En person har jag alltid flytt ifrån när denne kommer, men vi hade igår ett kortare samtal och nu har jag en helt annan bild av personen.
Självklart har de sina dagar då de inte alltid är så jättevarma och goa, men det har vi ju alla och jag tänker alltid på när jag bemöter dem att ingen vill ju egentligen vara här. Deras dröm var antagligen inte som 14åring att "när jag är 60 så kommer jag att vara bostadslös och missbrukare och bo på ett härbärge"..
Alla vill vi ju ha ett eget, självständigt liv där vi reder oss själva..

Jaja, ska inte mala på om detta.. Jag skulle kunna prata en del dag om detta ämne, men det tråkar bara ut dem som inte är så´intresserade.
Vad säger ni om saker och ting? Ge mig inspiration!

Trött på mina egna tankar..

Jag är trött på att få för mycket tid att tänka..
Det kan räcka att jag går från bussen, så sätter hjärnan igång och även om det inte är "jobbigt" att använda hjärnan då och då så blir jag trött på min egna tankeröst. 
Det kan börja med att jag funderar på vad det är för slags firma bakom fönstret jag passerar och det slutar med att jag undrar över vad det är som gör att vissa har förmågan att älska sig själva och andra har hamnat utanför den perfekta ramen.. Jag kan tänka på vilket vackert väder det är och från det spinner jag en tråd som i slutänden knyts ihop av människans syfte på jorden.. 
Ser jag människor som i flock går på och av bussar så börjar jag fundera över vad de har för sysselsättning om dagarna, är de ensamma, lever som sambo och hur var de i skolan?
 
Jag vet, det låter alldeles för skumt, men jag kan inte få hjärnan att ta det lugnt två sekunder.. Den är alltid på helspänn.

S U C K


Välkommen år 2008..Vad har du att erbjuda?

Så då var vi inne på ett nytt år då.. Än så länge kan jag inte påstå att det är något jag känner av, annat än att året är ändrat till 2008...
Inte avlade jag några nyårslöften heller, har insett att de har en tendens att falla i glömska så snart förälskelsen i nya året har lagt sig. Däremot har jag gjort en lista på saker jag vill ha ändrat på under 2008;

Jag skall:

-investera i min hälsa. Därmed inte sagt att jag ska banta ihjäl mig eller så, utan helt enkelt ta hand om mig själv och låta kroppen få den motion, mat och själsliga behandling den behöver. Jag vill även låta den bli fri från gifter såsom nikotin och koffein.
Som läget är nu, så känner jag mig som en jäst röksvamp.

-finna en meningsfull sysselsättning [foto, teater, konst whatever...bara det är meningsfullt för mig]

-jobba på min självkänsla och försöka inse att jag inte kan vara någon annan än mig själv

-jobba på att inte vara så fördömande. Det fanns inte i min värld som 14åring att tycka illa om eller se ner på folk bara för deras kläder eller liknande, då jag ansåg mig själv som den mest fördomsfria människa som levt på denna jord. Men tro det eller ej, jag äger många dumma tankar som ibland dyker upp som gubben i lådan.

Inte så dumt va?
Det är inga direkt "måsten" utan mer saker jag verkligen vill förverkliga. Hade jag skrivit "jag måste banta, jag måste sluta röka, jag måste bli mer social" så hade en sådan omänsklig press lagts över min logiska del av hjärnan och det hela hade slutat med scrambled eggs.
Svåraste punkten kommer antagligen att bli den näst sista och sista, men må så vara.. Jag kan ju inte ändra det faktum att jag är den jag är.. Det gäller bara att nå den underbara, ödmjuka, vackra MrsElmo som bor inuti. Kanske fungerar en knack på dörren bättre än väntat?