Firande, soffköp och min egen födelsedag hägrar!

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit iväg och grattat en av mammas kompisar, L..
L`s mamma gick bort i torsdags, strax efter L´s födelsedag...Inte så roligt direkt...
Det märktes att hon behövde prata av sig, och ändå så fanns det något ljus i rösten när hon berättade saker om sin mamma.
Sen är det ju aldrig lätt när en nära anhörig, allra minst ens mamma/pappa/syster/bror, går bort.

Sista veckan har annars gått åt att inhandla nya kläder och annat jag behöver, bl.a. ett nytt soffbord och porslin... I veckan som kommer ska jag även införskaffa mig en ny soffa [Då blir det att säga farväl till Gröna Faran, min soffa/säng som hittills har varit min vän i vått och torrt, tack Systeryster], två fåtöljer samt en vit bokhylla...
Kanske kan jag äntligen uppvisa ett vuxet hem, de gånger jag får besök...

Nu är det bara en vecka kvar tills jag fyller år, och det ska bli roligt.. Jag blir som ett barn på julafton, och som varje år önskar jag att jag blir äldre även till det yttre.. Det är inte så roligt [Ja, jag vet att jag kommer att tjäna på det när jag fyller 30+] att alltid få höra att man ser ut som 15.

Nu ska jag hjälpa mamma med att bygga upp katternas nya borg..

På återseende, Sesame world!


Datum

In 5 days David Ogden Stiers celebrates his 64th birthday. (10/31/2006)
In 9 days Loretta Swit celebrates her 69th birthday. (11/4/2006)
In 10 days it is 9 years since Richard Hornberger died. (11/5/2006)

Ett besök på Rusta, djurens försvarsadvokat och så cykelmannen såklart

Nu har jag varit på Rusta och handlat en billig mascara [Max Factor´s Masterpiece], ett läppglans och två ansiktsmasker... Jävlar i mig va snygg man kan bli på kemisk väg.. Inte mer än rätt då man inte som vissa föds med en yttre skönhet ;o)

Däremot vet jag utan att skryta, att jag har en rätt så mjukt hjärta.. När det kommer till djur, hemlösa/missbrukare och andra som inte passar in i mallen för "normal", då kan jag gå över lik för att de ska ha det bra.. Jag skulle ge allt för att åstadkomma något viktigt i mitt liv och då hamnar  alla djur och de hemlösa överst på min lista..
Tyvärr kan jag inte jobba med djur då jag har min allergi, och det är synd för de sökte volontärer till katthemmet här i v-ås.. Tyvärr är det ju ideellt och så men ändå, man gör det ju för att det är mysigt med alla missar...

Jag ska alldeles strax ge mig iväg och kolla till en kompis katter.. Så underbara båda två, varav den ena är en liten bäbis.. Min kompis kommer ikväll så det går ingen nöd på dem, men jag älskar att busa med den lille, den stora är lite mer reserverad och sitter gärna bredvid och tittar på.. Precis som jag, kattstackarn kanske har social fobi :o)

Måste bara ta upp det här med cykelmannen en gång till, one last time..
Han borde göra bort sig snart så han kan fångas, men tydligen inte.. Tydligen kommer V-ås alla tjejer att behöva släpa med sig både pepparspray och småknivar vilket är olagligt och som då kommer att konfiskeras.. Med andra ord, tjejerna i v-ås är idag helt försvarslösa mot en enda man [om man nu utgår ifrån att "cykelmannen" är en enda man] och det är helt ok i lagens namn medans självskydd inte är det.. Jo, självförsvar, men då ska man kunna vara klar i huvudet också och kunna tänka logiskt om man blir påhoppad...


Reinfeldt,
 var är du nu när vi behöver dig och din armé här i Västerås?
Kommer du över på en fika så vi får diskutera problemet?

Förbannade råtta!

Kollade på Efterlyst idag, och blev så fruktansvärt förbannad att jag inte finner ord!!!
Hur fan kan man, när "cykelmannen" härjar som värst, komma med en påhittad våldtäkt?!?!
Jag begriper det inte, vilket jag tror jag har befogenhet för..

Tjejen som påstod att hon blev våldtagen i Vasaparken, var tydligen, enligt både tv4´s nyheter och Efterlyst, enbart ute efter pengar som hon hoppades kunna få från Brottsofferjouren..
Nu kommer de tjejer som faktiskt vågar anmäla att de blivit våldtagna, inte att tas på lika stort allvar... Numera kommer alla stenar att vändas och granskas och studeras under lupp och under tiden kommer våldtäktsmän kunna härja fritt bland V-ås nattsvarta gator..


Tankar och så...

Somliga dagar känns det bara som om man vandrar på gyllene moln...

Spenderade eftermiddagen på gymmet, vilket var välbehövligt då jag inte alls känner mig i form.. Vet inte om det beror på hösten som närmar sig med stormsteg eller om jag bara är inne i en period av självömkande..
Det som lyfter mina dagar är såklart M*A*S*H [Vad vore jag utan den serien] och så tanken av min nya lägenhet.. Ytterligare ett plus är att jag nu vet att jag kommer klara mig, på alla plan, vilket verkligen var som en skänk från ovan..

Jag sitter också och funderar lite på vad jag egentligen borde prioritera, eller rättare sagt.. om jag har ägnat lite väl mycket tid [som vi ändå har så lite av] på händelser jag inte kan styra och har hängt mig fast vid det, istället för att vidga vyerna och se mig omkring efter andra lösningar..
Någon sa till mig en gång att inte vara rädd för livet, och kanske borde man ta och genomföra den teorin i praktiken.. Jag kan inte stanna kvar, på precis samma ställe som förut utan att ta första steget mot ett
nytt.. liv..?

Nu ska jag inte svamla mer, utan ska besöka min älskade sovplats.. Imorgon är det dags för nya äventyr!

Cykelmannen och många bollar i luften..

Nu är jag väl nästan tvungen att uppdatera bloggen, då det var ett tag sen sist...

Ett samtalsämne som är på allas läppar [iaf för oss som bor i V-ås] är den omtalade "Cykelmannen" som nu visar sig kan vara fler våldtäktsmän än en. De flesta sågar polisens insats och anser att de inte har gjort tillräckligt för att fånga honom/dem...
Men jag tycker inte att det är en rättvis bedömning, för hur 17 ska de blåvita männen och kvinnorna kunna göra något, eller ta fast någon när det inte finns något konkret bevis på vem det kan vara.. ?
De kan ju inte bara bura in någon som de bestämt sig för, att det "förmodligen" är han..
Självklart förstår jag att man inte tänker på mannens utseende, utan bara vill ta sig därifrån och då blir det genast svårare att få tag i någon också..
Jag hoppas för dessa kvinnor som råkat ut för honom, att han får livstid.. Tyvärr fungerar inte vårt system på så sätt, för idag kan vem som helst göra vad som helst och ändå bara få några månaders fängelse.. Det är det sjuka i denna tragiska mollvisa.. 
 
Men för att byta samtalsämne..
Allting händer på en och samma gång, och det är nästan så jag själv inte hinner med.. Men det är rätt kul också att ha alla dessa bollar i luften..
Flytten tar nästan all min tankekraft och det ska bli så skönt när jag kan stänga dörren om mig...

Nu vet jag inte längre vad jag ska skriva så ´jag avslutar här så länge.. 
Jag återkommer när jag har nåt att dela med mig av.. 



när tårarna du fäller
inte längre betyder något
torkar de snabbare
än en vattendroppe i öknen
 

En lossad sten, första spekulanten & M*A*S*H [vad annars?]

Saker och ting har en förmåga att lösa sig på allra bästa sätt...

Imorgon kommer första spekulanten på lägenheten.. Jag måste alltså sätta fart och städa och så, för att lght:en ska se så inbjudande ut som möjligt. Men lägenheten är ett kapitel som nu går att avsluta.. Jag har nog den bästa kontakten man kan ha på socialen.. Hon ser igenom mig och litar på att jag inte ljuger för henne, vilket jag inte heller gör. Det skulle jag aldrig komma på tanken att göra, när hon ställer upp till 100% på mig.
En stor sten har fallit från mitt hjärta.

Servicekillarna som har varit häruppe för att kolla mitt avlopp förtjänar allt... De är det mest trevliga killar som går i ett par skor. Snabba är de också.
Jag ska köpa några längder fikabröd, det är det minsta jag kan göra.. Änglar är vad de är..

Spenderade mestadels av tiden igår till att glo på mina polare vid M*A*S*H 4077th, och jag har fortfarande ont i magen av allt garvande.. Det inte jag vet om M*A*S*H, det vet ingen.
Inget att ta med i arbetsansökan kanske, men jag är stolt över att tillhöra en generation som jag inte ens föddes in i så att säga.
För nybörjare kan jag tala om att serien sändes mellan 1972-1983, och slutade sändas på våren-83. Jag hade alltså inte "ploppat ut" än och ändå är jag så fascinerad av en serie som idag skulle klassas som en Ö-serie.. Iaf för dagens bortskämda snorungar :o)
Man måste läsa mellan raderna för att förstå allvaret bakom alla skämt och practical jokes som utförs. 
Dessa "mellanrader" är A och O för att man ens ska palla med ett enda avsnitt. 

RIP

McLean Stevenson/Henry Blake [November 14, 1929 - February 15, 1996]
Larry Linville/Frank Burns [September 29, 1939 - April 10, 2000]




Nu måste jag ta itu med städeriet för att överhuvud taget få något gjort här..
På återseende mina vänner..