Uttråkad MrsElmo tipsar om länkar...

Sorry att jag är sen idag igen, med att skriva här.. Men det var samma visa imorse med huvudet när jag vaknade, om inte värre.. Någon som har en hammare?

Kollade lite på Efter tio och Malou pratade om gatuvåldet.. Tre gäster satt med henne i soffan och ena killen sa nåt smart;
"det finns inga moderater, det finns inga socialdemokrater, det finns inte svart eller vitt.. det finns bara människor"
Jag började nästan gråta, blödig som jag är..

Eftersom jag inte har något vettigt att prata om ska jag nu ge er en lista på länkar jag uppfattar som värda att checka in;

Standupkomiker
http://www.magnusbetner.com/
http://henrikschyffert.blogspot.com/
http://rheborg.blogspot.com/
http://www.bjorngustafsson.se/ [inte den äldre, detta är en ny yngre begåvad pöjk]

Skrivarsidor
http://www.haket.com/
http://www.poeter.se/
http://www.argus.nu/
http://www.skrivmaskinen.se/
http://www.vulkan.se/ [Lägg upp ditt eget manus, låt andra betala för att läsa - skapad av Linda Skugge och Sigge Eklund]

Kändisbloggar
http://www.stureplan.se/ [det finns en kant längst upp, där står det Blogg]
http://blogg.aftonbladet.se/19862 [Uggla gästbloggar på aftonbladet]


Thats all..

King of comedy..MrsElmos huvud värker..

Jag har legat hela förmiddagen med mitt förbannade huvud som vägrar ge med sig.. Men nu är jag på topp igen..

Kollade på extra extra igår och
kungen var återigen på plats.. Tillsammans med hans polare Runar.. De började prata om kändisar som kanske mest är kända för att ha varit gifta med andra kändisar osv..."Kungen" vänder sig till Runar och frågar "Vad säger du om saken, Runar?" varpå alla börjar asgarva.. Det är alltid svårt att återge upplevelsen i efterhand.. Men kul var det iaf.. Pricken över i skulle vara om Måns Möller kallade in Per Gessle eller Linda Rosing... Då skulle det himlen rasa..

Som jag skrev överst, så har jag alltså legat med migrän.. Mitt huvud vägrar låta mig vila ens några timmar och det tar knäcken på mig..Tack och lov ska jag återigen till neurologen den 10/12.. Jag får väl se vad de kan göra..
Eftersom jag har chefsläkaren som min husläkare på vårdcentralen, så skickas jag alltid till "de högre" inom sjukvården, vilket är tacksamt..Det betyder oftast att jag får göra de undersökningar som jag vill ha, och då kan jag hålla mig lugn.. Bra är dock att jag inte är en sådan som förutom huvudet är sjuk särskilt ofta..Influensa och liknande biter kanske en gång/år och andra sjukdomar har än inte hittat mig..  
Detta betyder att jag, när jag väl är sjuk, blir som ett barn och blir JÄTTESJUK.. VId lite ont i halsen beter jag mig som om jag skulle ha mördarvinterkräksjukan osv..
Tack o lov att jag har ett superimmunförsvar..

Det är en dröm att titta in i kyl&frys idag.. Var och storhandlade igår och det var välbehövligt då jag fram till nu har kunnat få till ett eko i min kyl.. Men nu tittar både äpplen och apelsiner och blomkål och bananer på mig =) Jag har också gjort en matlista för en vecka nu, så det inte ska vara så tungt att göra mat på kvällen.. Det är alltid lättare när man är två, än när man ska göra det till sig själv.. Då är det lätt att man bara tar en macka på kvällen och så orkar man inte göra mat till dagen därpå och så råkas det bara slinka ner snabbmat på lunchen.. och så där rullar det på.. Inte konstigt att man representerar a swedish meatball haha..
 
Nej, nu måste jag nosa fram lite kaffe.. Håller på att avlida av trötthet..

På återseende!

Dagens citat...

"Enligt statistiken lär man som rökare förkorta sitt liv med tio år, och det är ju en anledning så god som någon att lägga av.
Men å andra sidan, vad fan ska man med de åren till om man inte får ta ett bloss"

Sagt av
Magnus Uggla.. Bra tänkt..

Haha..

Ibland springer man på roliga meningar.. Detta hittade jag på Kicks.se;

"City Lips - Testad på kändisar, inte på djur"

[Dikt] Våldtagen stad

...kontur

för den som ser...


utanför blågröna fönster och meterlånga glas

innanför blommiga gardiner med en matchande vas

ovanför dörren till vänster

om mig
alldeles till höger om mitten
om dig


händer det saker som vi inte ser

flickor som gråter när pojkarna ler

hora


barnen spelar fotboll i gröna parker

på tv, utrikes, visas söndersprängda marker


en knarkare får abstinens

och röker heroin

bratsen åker limousine

och snortar kokain


på radion pratas det om väder

men ingenting om fäder

som kärleksfullt lär dottern

om samlevnad och sex

första gången gör det ont


mamma blir full och somnar i soffan

sonen röker på och blir hög som fan



utanför tegelröda väggar och betonggråa gator
lyser lamporna
innanför de blommiga gardinerna med en matchande vas

ovanför dörren till vänster

om mig
alldeles till höger om mitten
om dig


sitter familjen samlad och äter middag tillsammans

som om ingenting har hänt



Nöje?

Satt och läste på aftonbladet.se när jag klickade mig vidare till "Nöje"..
När jag hade läst igenom det intressanta [läs tragiska] om de kändisar jag ville veta nåt om, så slog det mig.. Vi anser att offentliga personers missöden och sorgliga liv är NÖJE..
Var har det gått så fel?

Confessions to make..

Fine, här kommer allt det där som jag borde ha insett för länge sedan, redan har insett men inte velat erkänna och sånt som faktiskt bara är ren fakta;
 
1. Jag har precis insett att jag är väldigt bra på att skriva..Inte skapligt bra.. Inte heller medelmåttligt bra.. Utan helt enkelt; Jag är en jävel på att formulera mig.. Inte alltid, eller ens jämt.. Men när jag verkligen vill...

2. Jag är en jävligt grym person, en person som folk borde vara glada över att känna.. Precis som jag är glad över att få känna alla dom..[gillar inte den stavningen, men "dem" hade bara låtit styltat i det här sammanhanget].

3. Jag har en hatkärlek för Paris Hilton. Å ena sidan är hon en person som jag inte klarar av att se på mer än några minuter, å andra så verkar hon vara en väldigt skön och avslappnad person som jag skulle kunna tänka mig att umgås med.. Jag vet inte riktigt vad jag anser om henne, men ögonen dras (ofrivilligt) extra starkt åt den sida i tidningen som hon är med på.

4. Ja, jag är otroligt avundsjuk på alla Stureplans älsklingar. Jag ska inte förneka det längre, varje gång svider det till inom mig när jag ser folk som är snygga, smala, rika, socialt anpassade, kändisvänner, vän med bartendern, bara tänder på livet, lever det liv som jag inte lever.. alls..

5. Jag saknar oxfilé och laxfiléer och kyckling och blodpudding och min mammas egengjorda köttbullar och saftiga flintastekar och....

6. Backstreet Boys förekommer fortfarande då och då i min låtlista

7. Jag är inte alltid ödmjuk.. Eller snäll... Eller genomärlig.. Jag kan till och med vara väldigt elak och egenkär med jämna mellanrum.

Så nu var det sagt.. 
 


Därför orkar jag bry mig..

Jag fick en fråga här i kommentarsfältet; vad du har åsikter om allt,hur orkar du?
Den frågan har ett enkelt svar..
Jag blir ofrivilligt upprörd över saker jag läser.. Att jag orkar beror enbart på att jag kan känna med folket som det handlar om..Jag kan inte alltid säga att jag vet hur de känner sig eller hur de reagerar på olika saker.. jag kan inte heller säga att jag alltid förstår.. men det jag kan förstå, är den kalla känsla i magen som jag får när jag märker att folk blir behandlade som skit i Sverige.. 
Jag kan inte tala för folk som bor utanför mitt lands gränser, vet ingenting om hur det eller det landet eller dess kultur fungerar.. Men Sverige, här har jag bott i 24 år och jag vet att många far illa här.. Och det gör mig förbannat irriterad.. Eller kanske bara förbannad..
Jag kanske inte alltid skriver så att folk tycker det är intressant att läsa.. Ok, det är tråkigt då det berör mig en hel del.. Besökare kanske vill läsa om mig och mitt liv.. Men jag kan enbart skriva om det som just nu ligger för mig och eftersom jag ofta är inne på aftonbladet.se och expressen.se [även om den sidan är under all kritik] så är det sånt som bubblar upp inom mig.. 
Jag lovade en gång i tiden att försöka skriva mer om mig själv, men jag har inte alltid något att berätta.. Mitt liv är ibland bara ett blankt blad med några sömniga ZZZ på.. 

Jag kan inte lova att jag kommer sluta upp med att bli upprörd och förbannad här över saker jag sett och hört.. Jag kan inte heller lova att bli mindre blödig, för det är en stor del av min personlighet..
Men däremot kan jag lova att försöka att oftare tala om mig själv i första hand.. =)

Nu måste jag gå och få lite mat i magen.. 
Men vi syns.. 

På återseende!




 

Fattiga innan jul.. schysst Skåne.. schysst..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1313971.ab

Det är detsamma som att skratta dessa i ansiktet och säga "skyll dig själv för att du inte kan skaffa ett jobb".
Jag kan förstå tanken bakom, eftersom de pengar man får ska räcka till hyra, mat och allt annat bortsett från julklappar..  men hur ska en mamma eller pappa kunna säga till sina barn att tyvärr ungar, i år får ni vänta med julklappar?
Fördelen är väl att den största rean är just då, men ändå..
Värst var meningen "...och vi ser ingen anledning till att vi ska betala ut pengar före jul. Tvärtom är det ju många som har försörjningsstöd som har svårt att hushålla med sina pengar..."
Ja!? Är det annat än svårt att hushålla med de få kronor man har? Inte ens tillägg till kläder finns det, utan man får förmaning om att gå till myrorna m.m.. Inget illa med myrorna då de ofta har schyssta kläder.. Men vad jag menar är att det ska vara ett frivilligt val.. Speciellt för familjer med barn, då de flesta med lite vett innanför pannbenet vill arbeta mot mobbningen.. Vad tror folk händer om ens barn går till skolan i begagnade kläder när det gäller dresscode H&M/Vero Moda/B Young m.fl. i skolan?

Usch, jag skulle kunna hålla ett lååångt tal om vad jag tycker om socialtjänstens lagar och regler, men lovar att inte öppna den dörren.. Jag är bara glad över att jag har den underbara "soc.assen" som jag har, där är det aldrig en massa tjat och förmaningar osv.. Hon kör raka rör och det uppskattar jag..

Återkommer senare under dagen..
På återseende!

Osmakligt Tv4..

Jag trodde att inslagen på tv4 var seriösa.. Men inför reportaget angående manliga prostituerade så avslutades reklamen med en manlig röst som frågade om dessa män "förenar nytta med nöje"eller om de gjorde det av rent affärsmässiga skäl.. Kommer tyvärr inte ihåg exakt citat, men jag tyckte iaf att det var dåligt av tv4 att ifrågasätta männen när det är som att kliva på minor så fort man talar om kvinnor som säljer sig. Hörde dock igår innan Kalla Fakta, att de ändrat från just "förenar nytta med nöje" till "säljer de sex för pengar" eller liknande... 
Tyvärr hann jag inte se hela programmet, utan kom in när det var ungefär 15 minuter kvar.. 
Såg att det var repris på söndag.. Ska kolla på det då, och sen återkommer jag om saken..

Sen är det reklamen inför fotbollsem? vm? rent utav sm? Inte fan vet jag, men reklamen är botten..
Jag tycker ovanligt nog att den är osmaklig då den driver med riktiga olycksfall..

Skäms Tv4!


Stavfel, förklaring av diktens innehåll och älskade litterära mormor

Hade fått en kommentar av min kära mor att jag då lägger märke till allt [hon syftade på "plåtbok"].. Ja du kära mamsen, min svenska-språket-hjärna är påkopplad dygnet runt och reagerar blixtsnabbt.. Sällan att jag missar fel, men denna var så tydlig att inte ens en ordblind hade kunnat se förbi den..
Såg en annan kul grej igår, tror det var på expressen.se, där de skulle ha med ordet använd och hade råkats plutta in ett litet extra d i det hela så slutresultatet blev andvänd.. menar de då att man ska vända anden så den blir gyllenbrun på båda sidor, eller var det helt enkelt ett stavfel?

På frågan jag fick om dikten så ja, den är självupplevd och den som har känt mig tillräckligt länge vet nog vem den syftar på.. Ingen som jag har kvar i min bekantskapskrets i alla fall, det vill jag lova..  
Jag skrev den som en avslutande punkt på vår "vänskap" och den säger det mesta..

Jag vet att jag snöar in på saker och ting, men vill bara ge Magnus Betnér credit för vissa saker som han gör.. Det visar respekt mot den publik som älskar honom, gärna vill se mer av honom och sist men inte minst ändrar uppfattning om hans yrke..
Thumbs up B!

En sista sak jag måste nämna är min kära mormor.. Hon är riktigt grym på att skriva, nu vet jag varifrån jag har fått min kärlek till språket.. Love you!

Nehepp, nu ska MrsElmo hoppa in i duschen, jag ska riktigt skutta in.. som en dåre driven av Duracell..


Host host.. inte får man väl skratta..eller?

Läste en sorglig artikel i vlt om en dam som hade blivit robbad på 15000 genom att ha haft kod + kort tillsammans.. Men det jag fick roligt åt var stavningen på ordet plånbok..
Citat ur VLT:  "När kvinnan sedan skulle betala i kassan upptäckte hon att plåtboken var stulen"
Inte går väl en människa, speciellt inte en liten tunn pensionär, omkring och bär på en "plåtbok" ändå..

[Dikt] Säg den livssekund som inte tar slut

Jag trodde inte att det eller du

skulle bli som det eller du

blev

inte heller att jag på något sätt

skulle bli tvungen att ta del av

något av det som du skrev


visst blev jag otroligt kantstött
och jag visste inte vad som hände 
kanske hade vår vänskap dött

i förtid

och jag började tänka på ett sätt

så att hela min värld vände
för jag insåg att det inte var mig
det berodde på
det var inte mitt fel

att du gjorde så


och jag

hade inte kunnat göra något annorlunda

jag hoppas trots allt att du har det bra
för vi kände ändå varandra

men nu vet du att en känsla kan bedra

även när det handlar om andra

för att vara helt ärlig så är detta brev

det enda jag någonsin igen

kommer ägna åt dig och ditt liv

vi hade vår tid
och det var kul så länge det varade
men säg den livssekund som inte tar slut

Sjuklingen MrsElmo,trevligt besök och dumma Betnér

Lilla MrsElmo har varit sjuk i två hela dagar.. Oj tänker ni nu, det var ju "mycket".. Men för mig är det länge, att vara sjuk två dagar händer typ 1-2 ggr / år.. Så då kanske ni förstår.. Jag tycker inte om känslan av att vara sängliggande, så därför har jag tvingat mitt huvud att orka med mer än vad det egentligen gör.. Jag tror faktiskt inte att huvudvärk botas med hjälp av sömn och slött tvtittande.. Även om det också kan vara förbannat skönt ibland=)

Vad har hänt annars då?
Vi fick finbesök i helgen, två gånger till och med. Först kom mammas vänner, M och O. De hade med sig frukost för en hel armé och det lyckades fyra personer få i sig [ok, mestadels jag då]. De var säkert kvar 1 ½ timme eller så, och det var trevligt.. M och O är två lättsamma, genomsnälla personer och jag är glad att mamma hittade dessa..
Sedan gick det väl en timme, så ringde min morbror och ville titta förbi. 
Det är alltid lika roligt att träffa honom, då det inte sker alltför ofta. Hela hans familj är urmysig och jag skulle önska att man hade råd att hälsa på dem oftare än vad jag gör. 
Men desto roligare blir det ju att träffas sen, när det väl blir av. 
 
Är lite putt på Betnér för att han gav Västerås så pass dålig kritik som han gjorde på sin hemsida.. Alla betedde sig faktiskt inte illa.. Hans kommentarer belyste enbart det negativa och början var ju inte så trevlig den heller ; "Västerås i fredags var katastrof"..
Ändå så hoppas jag väl någonstans att han kommer tillbaka, för jag älskar hans inställning till saker och ting och sättet han lägger fram det på, får mig att le.
Snälla Magnus, kom tillbaka..
Jag tror att jag tillhör den lilla skara av folk som faktiskt skulle uppskatta att gå på stand up där de förolämpar sin publik.. Man får ta det för vad det är, och inse att det faktiskt är det humor går ut på.
Eller så är jag extremt självdestruktiv, vad vet jag =)

Nu är det egentligen fikatajm här på växhuset, men jag är försent ute. Eftersom alla fikar samtidigt så är det enormt mycket folk inne i personalrummet och jag vill nog helst vara ute 5 minuter innan alla kommer.. så imorgon ska jag sätta mig där 08:55 och på så vis kunna fika jag med..
Att jag inte pallar trycket gör mig irriterad.. Men snart så borde jag väl få komma till en psykolog.. Håller iaf tummarna..

Nu ska jag väl ta och göra något av värde, men jag återkommer.. 

På återseende! 

Linslus(?),Betnér och en soffas betydelse...

Jag är inte sån att jag tycker om att prata om mig själv, såvida ingen frågar något och då måste man ju.. Men inte ens då kan jag påstå att jag tycker det är speciellt roligt, man hamnar ju liksom i centrum..
Mitt största problem är väl ovanstående, men ändå så blir jag lite varm i kroppen av att se en kamera.. Men så är jag så feg att jag gömmer mig bakom något för att slippa vara med.. Är ni med?
Jag kan alltså inte bestämma mig för om jag ska låta linslusen få vara framme och leka ibland, eller om jag ska försöka trycka tillbaka henne varifrån hon kom..

Var ju på
Betnér i fredags och det var kanon.. Bortsett från de första 20 minuterna, då ett gäng överförfriskade damer fick Betnér att hota med att inte genomföra sitt nummer om dessa inte gick sin väg..
Visst lyssnade de på honom efter mycket om och men, vägen ut bestod dock av en massa gnäll, skrål och kommentarer som "jag har aldrig blivit såhär förnedrad".
Buhu, men va i helvete betalar man 150:- för(!) , om man ändå inte respekterar personen som står där framme och försöker hålla i gång den goda stämningen som borde vara därinne?
Inte nog med det, en kvinna satt och kastade ur sig en massa rapakalja.. Betnér tog upp att muslimer läser koranen,sen våldtar de svenska kvinnor.. Hans syfte var att bekräfta dumheten hos fördomsfulla människor, medans den här kvinnan skrek "det är sant" non stop.. Det hela slutade med att hon säger till B att han är dum.. Han flinar bara och svarar "du är inte så smart du va´? det är liksom det som är hela poängen" varvid publiken började asgarva och applådera..  Bortsett från dessa spån, så var det helt perfekt..B är grym på att leverera sanningar på silverfat.. Han sticker ut hakan gång på gång genom att förolämpa rasister, använda ord som egentligen bara passar för vuxenöron, prata ner Per Gessle m.m..
Han skulle kunna sälja sin egen mamma för ett bra gig.. Det är sant..

Annars händer det inte så mycket.. Mamma var här från igår till idag..Jag tror att hon kommer hit mest för min lägenhet och soffas skull, men schh.. det behöver vi inte säga högt.. Jag fortsätter att nicka när hon säger att det även är för min skull, det är lugnast så.. Men alla vi andra, vi vet.. vi vet ju varför hon kommer.. Det är mitt hem som lockar...
Nu ska jag väl försöka mig på en halvdan städning..

På återseende!

MrsElmo fryser, författardrömmar och blodcentralen

Man kan jämföra mig med Stockholm..
Jag vet också lik förväl att vintern har klivit fram.. Men ändå så blev jag en aning förbryllad över kylan i morse.. Eller kylan kanske är fel ord.. Istapparna nästan hängde i luften, så kallt var det..
Ångrade bittert att jag inte hade med mig vare sig vantar eller halsduk.. Men men, det blev en läxa och när jag kommer hem så ska allt sånt fram.. MrsElmo må vara röd men någon måtta får det vara..

Sitter och funderar på om man kanske ska påbörja en bok.. Alltså inte läsa, utan skriva en... Det känns som ett evighetsprojekt, men någonstans måste man väl börja.. Frågan är bara hur jag ska börja.. Ska den berättas i "jag"form eller i tredje person? Ska berättarrösten vara allvetande, som exempelvis Gud? Är berättarrösten en röst i personens huvud?  
Ge mig råd och jag lyssnar..
Jag vet redan på ett ungefär vad den ska handla om.. Men som sagt, var-när-hur ska den börja?

Snart ska jag iväg till blodcentralen och lämna blod.. Är ute i sista sekunden, men om jag går en timme och en kvart innan det stänger så borde jag hinna med buss och allt..

Har inget mer att tillägga för stunden, men jag kommer tillbaka... var så säker!

På återseende!


Är det så?

"...Västeråsare anser sig bo och inte i sitt bostadsområde. De bor exempelvis på Gideonsberg, Hammarby eller Viksäng (bostadsområden), men i Hökåsen, Dingtuna eller Irsta  (kringliggande småorter)..."
[wikipedia.org]


Växhus..Bye braincell #1.. Koltest.. Annars då?

Så var man tillbaka på Växhuset igen då.. Det är absolut inget fel i det, men antingen har de dålig luft häruppe eller så är det något annat, men jag får alltid en sådan extrem huvudvärk när jag är här [migrän, släng dig väggen].. Samma sak hände förra gången, och då blev jag tom sjukskriven i två veckor..
Får helt enkelt se till att alltid ha värktabletter i närheten.. Sitter just nu och bara väntar på att denna dag ska sluta, så jag får åka till mamma och droppa av det som hon vill ha, för att sen återvända till bussen, fast åt "rätt" håll.. Måste hem och vila mitt huvud.. Braincell #1, Rest in Peace...



Pratade med min läkare idag, och jag ska få tid att göra ett KOLtest.. Lugn, bara lugn vad jag vet så har jag inte KOL.. Men jag vill verkligen vara på den säkra sidan.. Läste en artikel igår (lade ut länken i föregående inlägg) om en kvinna som slutat röka -85 men som nu först var riktigt illa däran med syragas och hela köret.. No No, dit ska INTE jag.. Så nu ska jag pallra mig iväg, kolla mina luftrör och får hålla tummarna att jag bortsett från astman är relativt frisk... Kan jag inte sluta röka efter det, då kan jag lika gärna begravas med en cigg i munnen.. och hur sant blir inte det påståendet i slutänden om jag fortsätter i samma stil?
Just nu ska jag inrikta mig på det, allt annat är irrelevant för stunden.

Hur låter det?
Låter det som tankar från en mogen Elmo?

Ok, man kanske ska ta detta på allvar nu..

http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=687914

Det kanske är läge att lägga ner skiten nu?

Irritationsmoment & förtydligande nr 2

Om man sitter och försöker sig på att inge ett seriöst intryck, vad händer?
Alltid finns det något Irritationsmoment som surrar i ens högra eller vänstra öra och det gör mig galen!
Ska man inte kunna få sitta två minuter i lugn och ro utan att någon ska börja spela musik från mobilen? Räcker det inte med att man måste utstå detta när man sitter på bussen, med en massa respektlösa ungdomar.. 
Usch, jag börjar låta som en gnällig gammal tant, men vad ska man göra? Till skillnad från förr så finns det inget som heter "omtanke" eller "respekt" för andra längre, och det saknar jag.. 
 
Ytterligare ett förtydligande; Jag skrev i förra inlägget att mitt släktnamn dras i dammet och det väckte frågetecken hos några...
Med det menade jag att mitt efternamn är värt mer än att en blondin med putande läppar och oskuldsfulla ögon ska representera just vårt efternamn. Vi S****rlundare är ett enkelt folk, inte ett folk som springer omkring på Stureplan och sprätter pengar som om de vore av luft.
Men återigen så är det antagligen avundsjukan som talar, hon kanske är världens gulligaste tjej.. Vad vet jag?

Ska ta och avrunda här nu.. Jag har först och främst inget mer att skriva, och jag börjar bli lite smått hungrig..
But I´ll be back....

På återseende!

Förtydligande...

Mitt förra inlägg sammanfattade helt enkelt min avundsjuka på de människor som lever ett helt annat liv än det jag har.. Samtidigt som jag mår lite smått illa av utseendefixeringen som råder..
Jag är alltså splittrad när det gäller yta och glamour..


Ok, jag är..

..lite smått ytlig.. Numera hänger jag alltid på Stureplan och kollar in vad som hänt sen senast.. Jag vandrar runt bland kändisarna, frotterar mig bland glitter och glamour, insuper den lyxiga atmosfären innan jag beger mig hemåt igen.. 
Har Micaela blivit galen? Sen när började hon umgås med Sveriges kändiselit?
Självfallet talar jag om
Stureplan.se.. Inte hänger väl jag med sådant fint folk, på riktigt.. Fast jag ibland skulle vilja, kan jag erkänna.. Jag skulle ljuga er rakt i ansiktet om jag sa att jag inte är ett dugg av just Stureplansfenomenet.. Samtidigt som jag kan känna en 100% avsky, inför utseendefixeringen som råder innanför den osynliga muren kring Stureplan. 
Mitt släktnamn dras dock i dammet och jag kan liksom inte sätta fingret på vad jag känner när det gäller den biten.. Om man bortser ifrån att fröken M som gör detta mot mig, ser billig ut på bilderna [kan tänka mig att hon är rätt söt i verkligheten] så är jag nog lite avundsjuk att hon lever ett liv som är så långt ifrån mitt eget.
Men det är väl helt enkelt den Svenska Avundsjukan som talar, inte MrsElmo själv.
Jag är inte ytlig..Eller?

Vill bara hinna få in här innan jag slutar för kvällen;
Fick ett jättegulligt sms av Jeeves.. Blev så rörd som bara MrsElmo kan bli...
Så nu vet ni det också=)

På återseende!

Och så tycker folk att jag är en idiot?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1200120.ab

Detta är bara ett bevis på att människan är dummare än djuren...
För dyrt att bedöva? Vad är det för jävla nötter vi har att göra med?
Om jag någonsin kommer på den iden att främja köttmarknaden, på ett sätt eller det andra, så går jag och hänger mig.. från och med nu avlägger jag ett löfte; inget som har en mamma eller som har ögon att se med skall passera mina läppar. Ja, potatisen har ögon, men inte som de kan se med.. Ok? Och nej, grönsaker skriker inte när de dras upp ur jorden.
Till mitt försvar vill jag säga att jag absolut inte klagar på dem som valt att äta Babe och c/o, människan är ju skapt att äta kött..   Jag får kämpa som en idiot och äta grejer jag inte tycker om, bara för att få i mig det kroppen behöver..
Men jag kan inte med att se resterna av en söt gris/ko/häst på min tallrik.  
För många år sedan myntade jag av misstag uttrycket "Det skulle vara bättre för alla om kossor och grisar styrde världen" och dessa ord fick jag äta upp många gånger efter det.. Men jag börjar fundera på om jag inte var inne på rätt väg ändå..

I övrigt sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på härnäst.. Har tvättat både kläder och mig själv, och nu är jag fruktansvärt uttråkad.. Hade glömt bort att det var såhär det var att inte ha något att göra på dagarna.. Påbörjar säkert 4-5 inlägg om dagen, men så inser jag att jag inte har något att skriva om så dessa inlägg raderas..
Har tappat inspirationen att skriva, allt från inlägg här till dikter och annat..
Hjälp en stackars ordtorkare.. Vad kan man skriva om, som inte redan har skrivits 100000000 ggr?

Ska gå och pilla navelludd, men jag kommer tillbaka..

Påterseende!

Hmm...

Jag sitter just nu och funderar på hur jag ska gå tillväga för att ge Katrin Schulman en smäll från höger till vänster... Men ändå så fascineras jag av henne..
Är det mig det är fel på?

MrsElmo tackar och bockar och bugar och ler..

Nu är helgen över och jag är numera 24 år gammal.. fatta, jag är ca 3 år yngre än vad mamma var när vi flyttade till Västerås.. Jag har iaf svårt att få in det i huvudet...

Fredagen blev efter svår ångest och panik väldigt trevlig och mysig. Det mesta föll på plats rätt naturligt, och jag kunde slappna av skapligt. Men så har jag ju ett problem, och det är att hela tiden kolla att alla är mätta och belåtna, är det nåt mer du vill ha, ska jag hälla upp mer vin etc etc...Och inte kom vi som skulle ut iväg förrän två timmar efter utsatt tid, men det var lugnt då det var väldigt lite folk ute. 
 Jag fick också väldigt fina presenter av alla, och det roliga var att alla utan vetskap om varandra hade köpt "matchande" prylar...
Jag fick:
- fotvård [Fotskrubb och fotlotion]
- nagelfilar och handcreme [en underbar glasfil och två små filar + en liten tub handcreme, perfekta för väskan]
- ansiktsskrubb [doftande ljuvligt av hasselnöt]
- en jättefin kimono från Thailand
- en fleecepläd med döskalletryck
- svart/vita hårnålar
- läppbalsam
- en svart kajalpenna
- en ansiktsmask
- en vit necessär/väska med stjärnor på [me liked a lot då stjärnor är mina favorittryck]

Jag hoppas inte jag har glömt nåt nu. Men ni ser själva, allting bådar för en lyxig hemmakväll med spa.
Tänkte passa på ikväll, när jag ändå inte har något för mig.
Bara detta var på fredagen.
På lördagen fick jag celebert besök från Sthlm, Jenny med familj dök upp och jag bjussade på glass och apelsiner.. Försökte lura på dem min häxbrygd också, gjord på apelsin med skal, apelsinjuice och glass. Marcus tog en klunk men valde därefter att avstå, med motiveringen "jag överlever". Jenny var inte lika kräsmagad utan tog väl två klunkar innan hon lite fint lät resten stå..
Av dem fick jag min älskling på dvd; Magnus "the king of standup" Betnér "Live på Norra Brunn".
Den ska jag kolla på ikväll efter duschen.

Mormor och "morfar" hade sart in pengar, vilket chockade mig då jag redan hade fått en tidigare present. Men jag säger inte nejtack till pengar så det satt fint.
På söndagen vaknade jag av en skönsjungande mams, som kom med ett fat "Bahia"tårta. Godaste tårtan i världen! Av henne fick jag ett jättefint kort, med några rader skrivna ur hjärtat och det är inte ofta min mor friviliigt skriver längre än 3 rader, så bara detta gjorde mig smått tårögd och rörd.
Sen trodde jag inte att det skulle bli nåt mer, eftersom hon redan gett mig träningskortet men så fick jag även ett presentkort på Åhlens. 
Eftersom jag är sämst på att hålla i nåt, så ville jag sprätta detta presentkort redan igår, och handlade fyra ögonskuggor från IsaDora. Typiskt Micaela att inte kunna vänta =)
I samma veva föll jag för samma typ av ögonskugga fast som var blå, så idag tog jag lite av pengarna från mormor och "morfar" och köpte den, fast den med två färger i stället för fyra. 
Jävlar va snygg jag ska bli med lite träning och styling!

Egentligen ska inte en blogg vara såhär lång, så nu med vetskapen om att jag redan har syndat så avslutar jag här.

På återseende!


 

Alla dessa måsten.. men vad ska jag göra?

Just nu är mitt huvud fyllt av hur jag bäst kan lägga upp denna dag..
Jag måste:


- städa
- duscha
- ner på stan och inhandla lite prytlar
- tillaga mat
- coola ner
- byta kläder för 3:e gången
- dricka ett glas
- se över att allt står på sin plats
- coola ner igen
- ta emot celebra gäster
- ha kul
- snacka skit
- gå ut
- vara ute & socialisera
- gå hem
 - självdö i soffan


                             Allt detta innan klockan 19:00...Nu är bara frågan.. var ska jag börja?