Gotland o Haga...

Nu är man tillbaka efter några välbehövliga dagar på Gotland.. Det är skönt att få komma bort ifrån Västerås ett tag, även om jag högaktar denna stad..
Som jag förklarade för en kompis häromdagen, man ska vara stolt över varifrån man kommer.. Annars kommer man aldrig att trivas vare sig med sitt hem eller med sig själv.
Visst hade även jag mina stunder som 14iz då jag inte ville annat än att flytta till "coola" Stockholm och [citat från dagbok ] "...spotta på Västerås, och aldrig mer återvända..."
Det skönaste med att hälsa på mormor och "morfar" är, efter att träffa släkten, att man kan spendera dagarna lite som man vill. Det är inget krav på att "nu ska vi umgås 24 timmar om dygnet"...
Det tuffaste med hela resan var nog att jag sprang på en gammal Tärnapolare, Em**y.. Det hade varit en sak att springa på henne i centrum, typ innanför murarna i Visby.. Men platsen var det nyöppnade Maxi.
Hur coolt är inte det?
Det var kul att träffa henne igen, då det är 3 år sen sist.

Ska snart iväg till praktiken på Haga, börjar 13:00.. Det känns bra, men det är så in i helsike mycket att hålla reda på; den och den ska upp då, den ska bytas blöja på, den kan äta själv medan den och den måste matas.. Hos den ska det städas idag, en annan ska duscha..
Vissa är skapligt klara i huvudet, andra vet jag inte ens om det är något annat än ett vandrade människoskal.. En del lever knappt ett värdigt liv, de ligger bara i sängen och måste matas, bytas på, ändras ställning på, duschas på.. allt i sängen.. Just denna grupp av människor är stela, kan inte prata eller göra något själv.
Det gör ont i hela mig att se dem, de har ju varit "levande" människor en gång i tiden och har både barn och barnbarn.

Det var lite om min vardag för stunden.. Nu måste jag checka riset, så på återseende mina kära vänner!

Jay Leno på Power Meet?

Jag var tvungen att ta bort föregående inlägg då länken slutade fungera. Men det hela handlade om att den stora talkshowvärden Jay Leno följer Power Meet och har i år stiftat ett nytt pris till PM. Vet inte om det beror på att PM fyller hela 30 år i år.. Coolt värre =) Synd är bara att han själv inte kan närvara =(

Ska strax åka iväg till praktiken.. Jag börjar 12 idag och kör till 21:00. Långdag med andra ord...
Skriver mer ikväll antagligen, annars återkommer jag så snart jag har något värt att skriva om..=)


På återseende!

Yes och No

Yes!
Har fått tillbaka min legitimation nu, det var någon vänlig själ som hade lämnat in det till polisen. Tyvärr lämnade de inget namn eller så, så jag kunde ha skickat ett tackkort =/. Men nu är det i alla fall på plats igen.. =)

No!
Är grymt nervös, ska strax [om ganska så exakt 3 minuter] ge mig av till min praktik. Fick jag välja skulle jag hellre ha vanlig skoldag då jag inte tycker om att känna nervositet [men vem gör det?].
Jaja, skriver kanske ett inlägg ikväll om hur dagen har varit...

Smell you later, alligator...

Buhu II...

Min legitimation har bestämt sig för att dra landet eller nåt för det är spårlöst borta. Jag brukar ofta säga så om saker men så dyker de upp så småningom, men nu har jag gått igenom ALLT, och det finns inte. Mamma har kollat hemma hos sig, jag ska ringa mormor så hon får titta i sin bil om jag glömde det där, annars är det bara att slänga upp pengar och göra ett nytt :o/
morr!

Buhu...

Mina bäbisar har lagt av.
Nu pratar vi alltså hörlurarna till telefonen. Så fort jag sätter i hörlurarna så hoppas jag på att höra musiken I lurarna, inte genom högtalaren på telefonen.
SÅ nu är det bara att åka ner på stan, leta mig halvt fördärvad efter lurar som är typ svindyra. Men dessa är ju mitt liv, jag kan inte leva utan dem.
Visst kan jag ladda mp3:n, men då är frågan: var har jag gjort av installationsskivan?

Näe, jag får nog offra 300:- på nya lurar till telefonen, sen får jag leva på vatten och bröd.

Tack

Skithelg [bortsett från två händelser]

Vilken skithelg detta har varit!
Först förlorade Sverige chansen till guld i Hockey VM mot Kanada.
Sen uppstod svågerpolitik i ESC. Från och med nu kan öststatarna behålla sitt j*vla eurovision och stoppa upp det någonstans där inte solen lyser.
(The Ark var faktiskt värdiga vinnare, så det så!) Om inte vinnare så borde vi iaf ha hamnat lite högre upp på skalan, bland 10 i topp.
Som Jeeves skrev, knarkar hela Europa!? En julstjärna hamnade på andra plats, det säger väl allt!?!?

Och inte nog med, så har jag åkt på en praktförkylning nu också. Jag brukar säga; hellre hostar jag inälvorna ur mig än att du får i mig hostmedicin.Men det är så illa att mamma tom fick mig att dricka det utan att vara alltför tjurskallig och motstridig. 

Två positiva saker är iaf att
1. jag fick VG+ på mitt senaste prov. Tack för det televerket!
2. Jag och mamma har varit ute två gånger och spatserat med stavarna

På ååååterseende mina kära läsare!

Stavgång, middagsgäster och så skolan..

Idag har jag tillbringat större delen av dagen med Jeeves moder. Först var vi ute och testade stavarna, som gick finfint efter några vändor fram o tillbaka. Det som var klurigt var att inte gå sk. passgång men tydligen så klarade jag det provet också.
Det ska bli kul när jag får in snitsen ordentligt och kan gå utan att tänka. Imorgon ska jag ta med min mor ut och försöka lära henne vad jag har lärt mig idag :)

På eftermiddagen/kvällen var hela familjen N här [förutom junior och Jeeves dock] och T hjälpte mig med lösa sladdar och min kryddhylla, som nu gör sig så bra på väggen.
M och G höll mig sällskap medans jag fixade med maten. T ville nog inte riktigt tro på att Quorn är 100% vegetariskt :)
Sedan käkade vi lite glass och därefter for de.

Just nu håller jag på att "spa:a" mig med inpackningar, nagelmålningar och annat smått och gott. Ska plugga senare tänkte jag, då jag fungerar bäst på sena kvällen.
Den 21:a ska jag på praktik, vilket just nu känns enbart nervöst. MEn det släpper väl det med, I guess. 
Spelar jag mina kort rätt så har jag sommarjobb också, men missar då dessvärre Gotland. Ska dit i pingst, längtar som bara den.

Nu ska jag hoppa in i duschen, så på återseende min vänner! 

Go Tre Kronor!

Ja, så lyckades de slå Slovakien också.. Jag är så stolt över våra grabbar, nästan så jag fäller en tår. Har tom fått mamma att sitta och glo, hon som var så anti i början :)
Men nu börjar det bli spännande, på lördag, den 12 maj så spelar de antingen mot  schweiz eller kanada. Då kommer jag att sitta med ont i båda mage och psyke. 
Ojoj, detta kommer smälla hårt...  

H-H-HockeyVM

Ojojoj, jag är alldeles genonmdränkt av svett och hjärtat dunkar.. Schweiz, Finland och Kanada är tre länder som är tuffa att möta i hockey, och jag vågar knappt titta på tv:n utan blundar mestadels av tiden..
Just ikväll möter Sverige Finland och de är inte roliga att leka med. Mer aggressiva spelare får man leta efter..

- Schweiz är ett otroligt bra motstånd och pressar Tre Kronor att prestera det bästa, vilket de också lyckades med i år.

- Finland är enbart tuffa och aggressiva, tacklar våra grabbar till höger och vänster och beter sig lite som om de vore ångvältar allihopa. De är lite som småbarn som slåss istället för att framföra det dem vill på andra sätt.

- Kanada är kanske inte så speciella men trots det så fruktar jag inför Sverige - Kanada. Kanske beror det på att Sverige har stått mot dem i VM förut och det var en adrenalinkick av värsta sort.

Nu blev det slagsmål också pga någon personlig vendetta mellan en svensk spelare och en finsk.. Detta är guld med hockey för det blir rätt ofta slagsmål och skadeglad som jag är, så njuter jag i fulla drag.
Heja vår målvakt Johan Backlund, han har försvarat Sverige riktigt duktigt den här matchen hittills.

stolt över att vara svensk och ovärt blaj blaj..

jag är stolt över våra svenska grabbar.. 4 vunna segrar av 4 matcher totalt..
Det är nästan så jag blir lite smått tårögd. Det började inte alltid så bra, men i andra perioden så började magin..
Då var det i nästan varenda match. Nu gäller d3t bara att hålla tummarna för att de knäcker nästa land också..
Men nog om det..

den 8/5 ska jag på möte på Haga Äng för eventuell praktik. Inte riktigt min grej men jag gör det för erfarenheten.

Nu ska jag pysa iväg..
återkommer..