Etniskt ursprung, sjukgymnast och prioriteringar

Hur kommer det sig att vi alltid vill sortera in folk i grupper, t.ex. religion och etnisk bakgrund?
Om två "svenskar" börjar bråka och man ska återberätta det för någon så säger man "idag var det två som tjafsade på bussen". Handlar det om invandrare så säger, iaf jag, oftast "det var två invandrare/svarta som tjafsade..."
Varför inte helt enkelt se det som att det är två människor som bråkar och sen vad de har för bakgrund, spelar mindre roll?
Jag vet med mig själv hur snabb jag är på detta och kom att tänka på det senast idag, då jag diskuterade ämnet med två personer.
Inte skulle man säga att det var t.ex. en skåning och en stockholmare som råkade i luven på varandra, så varför är vi så snabba med att nämna ursprunget?
Det var bara en snabb tanke såhär på fredagskvällen.

Var hos sjukgymnasten idag och det gick jävligt bra.. Sjukgymnasten var dock otäckt lik  L så jag var tvungen att skaka bort tanken på att denna person knappast (!) skulle hinna med att utbilda sig till sjukgymnast sen jag träffade honom sist.
Ska dit igen på onsdag och då antar jag att jag får övningar att göra hemma, vilket är ett måste om jag inte vill se ut som Ringaren av Notre Dame när jag är 30 bast...

Det ser ut som fan här hemma, så jag känner hur pressen att städa ligger över mig. Men jag vet inte riktigt vad jag ska prioritera, städningen eller plugg?
Fick btw br betyg på sista insändningsuppgiften, en 3:a.. Det är det högsta man kan få inom insändningsuppgifterna.

Nu ska jag sätta lite fart med matlagning m.m så vi ses åter!

Det sket sig i starten, Internet och Familjens överhufud

Har spenderat mina senaste timmar hos mamsen.. Hon var lite sänkt igår, så då tänkte jag "jag åker över och försöker pigga upp henne".. Men det sket sig i starten.. Hon ringde när jag var halvvägs och sa att det var bättre...Men då orkade jag inte vända hem igen...

Jag försöker verkligen att få mina dagar att gå, med olika akitviteter; sömn, föda, tv, lite plugg, och internet[!], min allra bästaste vän fanimig..
Vad vore mänskligheten utan internet? Försöker då och då intala mig att jag är en av de som pallar trycket när nätet lägger av för stunden, för att i nästa sekund vråla åt modemet [eller vad fan det heter när man har bredband, dosa?] att den är en **censur** idiot! Värst är väl när man pratar med någon på msn och plötsligt inte får vara med i gemenskapen längre på grund av att dosan/modemet väljer att gå på rast..
I sådana lägen är telefonen en gåva från Gud.. Jag hatar att sitta isolerad, utan att ha kontakt med omvärlden.. Inte för att jag har en liten lägenhet, utan för att jag är rätt trött på min egen röst..
Det kan bero på att jag brukar prata högt för mig själv när jag får tråkigt.. Försöker skämta lite och så, men hjärnan hinner liksom inte med så munnen blir lurad på ett skratt.. Då försöker jag mig på att teatergråta istället, men det hela slutar med den traditionella, lite trista, men effektiva "jag är uttråkad"-minen.
Tack och lov att ingen ser mig när jag håller på! Jag tror att mamma är en av dem som har lärt sig att se när jag har tagit på mig just den minen, så hon tror att det är henne det beror på.. Men så är inte fallet,
kära mor...Mitt ansikte orkar bara inte upprätthålla en annan min, på grund av en invand, ful ful ovana.
Så nu vet du det..

Var uppe med tuppen i morse.. Vaknade av att familjens överhufud petade på mig som om jag vore en levande död.. "SKA DU MED UT OCH GÅ??" var det första jag hörde.. Nej, hon skrek inte men i mitt nyvakna tillstånd kändes det så.. Jag ruskade bara på huvudet.. prassel prassel, brak, prassel.. Va fan sysslar du med? frågade jag lite försynt... VIll du terrorisera mig till jag går upp eller?
Vadå? Kassen ramlade ut ur garderoben, svarar hon som om ingenting har hänt.. "ramlade ur" låter inte trovärdigt i mina sömndruckna öron.. Men vill hon fortsätta luras så sure, jag orkar inte gå in i en ovettig diskussion [känns som jag stavar det ordet fel].
Efter kaffe och en, två cigg så påbörjade min vandring mot mänskligheten. Sa hejdå till mamma och var helt på det klara med att gå och lägga mig igen, men så slog jag på kanal 5 och fick syn på "Vakna! med the Voice" .. En av mina favoriter i Sthlm Live är programledare där, Jakob Ökvist så jag kunde inte bara sluta mina två blågrå för att vandra tillbaka till sömnens rike utan tvingade mig vaken hela Vakna... som håller på till 09:00... Sen var det inte läge att somna om...
Ska strax bege mig mot bussen, och måste packa ner mitt pick o pack.. 
Nu Jeeves, har du fått din uppdatering =) 

På återseende!

Rester som blev över...och så mina marsvin =)

Har jobbat och slitit som en gnu och första nettolönen, för juli månad?
1/3 av en "vanlig" vikaries lön...
Hur kul känns det? Men men, samtidigt så hade jag kunnat stå utan lön och ändå haft en hyra att betala. Så man ska väl inte klaga...

Kom precis hem efter att ha varit "hemma" på V***äng och marsvinen skrek i högan sky. Men inte är de satta på pottan, de hade så mycket hö att jag hade kunnat göra en fågelskrämma.
De fick iaf nytt hö, nytt vatten och några äppelbitar som de älskar så mycket..
Börjar fästa mig vid dem mer o mer, vilket jag aldrig trodde att jag av alla skulle göra.. Men marsvin har sin charm, det går inte att komma ifrån..
Här är dem:
                 
Gandalf [tidigare Vinte]            Frodo [tidigare Brunte]
Självklart döper jag inte om dem officiellt, men för mig är de numera Frodo och Gandalf =) 

Har inte så mycket mer att säga för tillfället, så nu ska jag avsluta detta innan det blir alldeles vimsigt..
På återseende!

Yttrandefrihet och insikt om hur mycket tid det finns...

Lyssnar på Magnus Betnér och njuter av att höra honom prata så avslappnat om saker och ting som jag själv skulle bli lynchad av att säga.. även om det är precis det jag menar..
Hur kommer det sig att, trots yttrandefriheten, så vågar inte majoriteten säga vad de tycker och tänker? Säger du till någon att hon har en ful jacka [vilket i och för sig inte är så snällt, men ändå...]så kan du råka ut för två saker:
Antingen börjar hon gråta, alternativt skälla ut dig.
Eller så åker du på en smäll...
 Säger du att du är bra på än det ena, än det andra.. Ja, vad händer?`
Dessa tre symtom är vanliga hos avundsjuka svenskar:

The Evil Eye
Tunga suckar
Nervösa skratt

Så var är vi? Vi bor i ett land med yttrandefrihet, tryckfrihet blablabla..
Ändå så kan vi inte säga ordet duktig, utan att inom oss tänka hoppas det går åt helvete för honom/henne senare.


Skumt är vad det är..
Ska snart ner på stan och möta mamma och Suzan..Det var ett tag sen jag träffade Suzan nu.. 2 månader, rättare sagt.. Shit va tiden går fort.. Det känns som det var igår som hon åkte.
Pratade med Therese igår också, och hon kom hem från Thailand i måndags.. Känns också där som hon åkte igår..
Snart har Snorlings barn vuxit upp och blir en såndär härligt revolterande tonåring.. Det enda man hör i andra änden är ja ba undrar liksom, kan du snacka med morsan? ja ba Jo jag ska på fest hos Anton dårå och hon ba nej, du är för ung och ja ba du fattar ju ingenting, du är ju steeeenålders! 

Tänk hur det kommer att kännas den dagen man vaknar upp och inser att ens liv bara runnit en igenom fingrarna.. Eller den dan man bor med familjen som man tröttnat på, eller arbetar med ett yrke som man vantrivs med..
men det kan ju också vara så att man vaknar upp efter en natt och inser att man har det jävligt bra.. Man trivs med familjen, med vännerna, med jobbet, med livet..
Tänk.. Livet består av 365 dagar om året, 12 månader, 52 veckor... Tänk vad mycket man kan få ut av detta..
 
Ojoj, min hjärna började sväva iväg.. Borde ta och packa ner pengar och nycklar.. Annars hinner jag väl glömma det på vägen...

Tjingaling och på återseende!

Saknad, stort tack till S och G och ...ehh... sen var det inget mer med det...

Jag har ju sommarjobbat på ett äldreboende i somras.. Jag gick in med inställningen "detta.. kommer jag aldrig klara av"..
Ja, så fungerade jag då och en gnutta av det kommer jag alltid att bära med mig. Vill man leka med mig så får man ta mig för det, jag kan inte ändra den jag är.. Leave me alone if you dont want to play my game..

"Du måste klara av det här nu, du har faktiskt praktiserat här i hela FYRA veckor"
"Fan Micaela, det går alldeles för sakta, öka takten"
"Va fan, varför har du inte laddat upp med tvättlappar och blöjor!?"

Nu låter det som jag fick skäll jämt, men så är det inte. Det var just dessa kommentarer som fick mig att bestämma mig, vill jag vara kvar här så måste jag visa vad jag går för. Och det gav resultat.
När jag var förbi jobbet i måndags så sa M att jag hade fått beröm och jag sken upp som en sol. Då kan jag ju inte ha gjort så illa ifrån mig, tänkte jag.
Det visade sig senare att berömmet kom ifrån en person, S,  som jag aldrig trodde skulle säga något positivt om mig. Kanske berodde det på att det var S som skällde mest på mig i början, som fick mig att känna mig helt inkompetent. 
S är dock en väldigt trevlig person, som i slutet av mitt sommarjobb var ett enormt stöd och jag visste att jag alltid kunde förlita mig på henne. Det var tack vare henne som jag vågade mig på att ringa Vikarieförmedlingen och på så vis kanske fortsätta på jobbet, som timvikarie.  
Tydligen går cheferna runt efter att sommarjobbarna har slutat och frågar, vilka ska vi ha kvar och vilka ska vi "slänga"? S hade då sagt att jag var seg m.m i början, men att jag helt klart nu var någon att spara, då jag har växt in mig i jobbet.
Ett stort tack S, för att du faktiskt trodde på mig och därför med gott samvete kunde säga så till chefen. Det värmde enormt mycket, ska du veta =).
Var hemma hos S i tisdags och tog en fika.. Riktigt nice ska jag säga.. Hennes pojkvän var hemma också, även han en trevlig människa..

I övrigt så tog alla väl hand om mig. Synd bara att min handledare under praktiken, G, inte längre var kvar på avldelningen utan hade flyttat två våningar ner.
Så nu i måndags när jag var förbi och skulle lämna in passagekortet så ville jag inte gå därifrån utan att säga hejdå till henne. Vi snackade ett tag och jag fick lova att ringa henne om jag skulle komma tillbaka... Hoppas på att jag isf får jobba med henne någon gång, asskön människa..

Tänk, ibland kan man sakna de människor mest som man aldrig trodde att man skulle komma nära... 

I vilket fall, jag slutade som sagt i lördags och en större saknad har jag inte känt sen jag slutade allmänna linjen på Tärna 2004.
Jag kommer sakna var och varenda en av de arbetskamrater som i slutänden trodde på mig och som fick mitt självförtroende att växa..

kram, tjing och...ehh.. bye...
På återseende!

With a lot of love, MrsElmo - the 1 and only


I väntan på tvättstugan och så lite om Sthlm Live...

Tänkte titta in här och bara skriva av mig lite.
Just nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli 15:00 då tvättstugan hägrar. Hittills har jag, efter mycket dividerande med mig själv, faktiskt gjort någon nytta istället för att bara ligga och slöglo på tv.
Jag har dammsugit min soffa[väääldigt nödvändigt kan jag säga], skakat av alla mattor inför dammsugningen, diskat, plockat undan, gett marsvinen mat och vatten och kollat på några snuttar av Sthlm live..
På tal om det sistnämna [bortsett från att jag alltid fastnar för grejer som M*A*S*H och annat och just nu är inne på stand up komedi, färdigsnackat om det] så har jag hittat mina gudar som får placera sig brevid Conan O´Brien.
Det är mina damer och herrar:

[källa: solna.se]
Shan "The Man" Atci
Denna komiker är fan i mig den bästa av de bästa. Han levererar punchlines på punchlines med en härlig nonchalans och en skön attityd. Han driver med allt, svenskar som invandrare.. 
Han kommer att skriva in ordet "blattar" i sveriges historia som det mest använda ordet som också fått en ny klang och inte bara antyder till rasistiska skällsord. 


[källa: oslipat.com]
Magnus Betnér 
-ryser- Ja, vad mer ska jag säga? Han är grym på att servera dagens problem med en gnutta ilska men också med en sjuhelvetes humor. Denna komiker säger allt det där som jag har velat säga sen jag fick mål i mun och insåg vad orättvisa är. Han skäms inte för något och vågar vara den han är utan att för den delen bli äckligt "äkta".


[Källa: tv4.se]
Kristoffer Appelqvist
Yes, yes, yes! Han ser inte mycket ut för omvärlden, men jeeses, vilken karl!
Nej, jag menar inte att han är snygg.. Han är helt enkelt en man som kan ge våra skrattnerver i magen en rejäl omgång, med enkla knep. Man måste se honom för att förstå.. Men 10/10 får han av mig. 

Sen har vi ju en mängd träffsäkra komiker som Jakob Övkist, Özz Nûjen, Janne Westerlund m.fl. 

 




[Källa: stockholmlive.se/galleri]

Från vänster:
Özz Nûjen
Janne Westerlund
Jakob Ökvist







Men nu ska jag inte tråka ut er med en massa skitsnack.



Har ni orkat läsa hela vägen hit.. då kan ni inte ha mycket till liv ;o)

Puss, kram och nyp i stjärten!

MrsElmo -  The One and Only

Jag är så glad...

...för min mammas skull.. Nu kanske saker och ting börjar rulla åt rätt håll...

Gråa moln men det blir ofta sol i slutänden

Ska man försöka sig på att skriva något seriöst och inte fullt så kortfattat nu kanske?

Denna måndag den 6/8-07 började inte så bra dock.. Kände mig låg som en rännsten redan när jag vaknade.. Inte blev det bättre heller då jag insåg att mitt kaffe var slut..[Köpte inget heller så samma sak händer imorgon]
Jaja, tog mig iaf igenom morgonens rutiner, gav Vinte och Brunte mat och hö,klädde på mig, fixade håret till en acceptabel frisyr [inte därmed sagt att den var snygg] checkade att jag hade idkort, bankomatkort och busspengar med mig och så tog sig slöhunden ner till bussen [vilket också retade upp mig,jag hade ju bestämt mig för att promenera! ] Väl där rann det mesta av mig, kände mig liksom likgiltig inför provet som jag skulle skriva [som tack o lov kändes som att det gick bra]
Det enda som egentligen slog mig där vid busshållplatsen var att livet inte varar för evigt och att jag inte har skött om det liv, den enda liv jag har ordentligt.
Hela tiden har det känts som jag lever i en glasbubbla, betraktandes livet utanför. Visst känns det bättre idag än för något år sedan, men ändå så är det något som saknas.. Kunde jag så skulle jag förklara för mig själv att saker och ting inte bara ramlar ner från himlen, man måste kämpa för att nå målet.. Men vilket ska jag bekämpa först?
Jag har  tre mål som jag strävar efter att nå, men som dessutom är livsnödvändiga för min hälsa:

Rökningen - Jag vill verkligen komma så långt att jag vill sluta röka.. Men än så länge så vill jag inte sluta trots att jag börjar känna konsekvenser av det..

Maten/Godissuget - För både min hälsas skull och för mitt självförtroende borde jag nå min idealvikt.. Men hur ska jag nå dit? "Sluta ät en massa godis".. "Börja röra på dig".. "ät hälsosamt".. Ja, många råd är goda men det hjälper inte mig att komma dit jag vill.. Den enda som kan göra något alls är jag själv.. Måste börja träna igen..

Höja självförtroendet -  Allt började så bra för drygt ett år sedan, och sen.. ja sen rann det mer eller mindre ut i sanden.. Visst är jag gladare nu och har ett bättre självförtroende men jag börjar backa mer och mer.. Not good..Not good at all...   

Når jag bara ett av målen så är hälften vunnet.. Då har jag bevisat för mig själv att jag kan..

Fick också veta en annan sak idag som gör mig förbannad på den som nu styr över denna ruttna värld..
Det är aldrig rätt när oskyldiga får sig en känga av Satan och Gud skrattar, speciellt inte barn..  


Men för att komma till det positiva:
Jag har börjat trivas på jobbet, nu får vi se om det blir en vecka längre än beräknat.. Men det säger man väl inte nej till? Det är inte varje dag man blir tillfrågad om jobb.. =)  Blir det inget mer där så får jag höra mig för på andra ställen. Nu vet jag iaf skapligt hur rutinerna går till...

Och så hörde en person av sig idag som jag inte hört något av på väldigt länge, vilket var jävligt oväntat men trevligt..