Småbarnsprat och Du är vad du äter!

Hade fått en lite kryptisk kommentar sen sist.. Undrar vem denna person är?
Men jag ska iaf förklara vad jag menar med småbarnsprat.. Jag säger bajs om nästan allting och det, enligt min mamma, är något barn använder sig av. Inte ett ord man använder när man är 23 [nästan 24].
Själv tycker jag att det är ett alldeles utmärkt ord att använda när man inte tycker om något.

Har påbörjat ytterligare en omgång "Du är vad du äter"-period nu. Det verkar så lätt för de på tv, men när man ska köra själv... då blir det genast tyngre.. Men nu har jag till min hjälp "Din ViktCoach" där Anna Skipper och Olof Skipper hjälper en att inse sina svagheter, för att sen göra något åt dem.
Det som fortfarande sitter fast, efter att ha lyssnat på skivan några gånger är "det är bara du själv som kan styra över vad du stoppar i munnen.. ingen tvingar dig att röra på dig.. det är bara DU som kan göra något åt saken.." Och det är sant. Jag kan inte skylla på någon annan än mig själv över semlan som slank ner, eller att pizzan som luktade så gott plötsligt låg i min mage... [Det var dock inte värt det, den låg bara som en degklump flera timmar efteråt]
Det är inte heller någon annans fel att jag är slö o hellre spenderar tid här än att åka och träna. Jag ska kolla upp närmare gym än Lögarängen. Då kan jag inte ens skylla på att "det är ju så låååångt".
Nu ska jag sätta igång med skolarbetet igen..

På återseende så syns vi snart igen!

Coola tanter och förlåt mig Linda Skugge...

Vad som än händer, låt mig inte dö på en buss körd av en tant i blått hår...

Och ja, de  blåhåriga damerna existerar faktiskt.. Jag har trott i hela mitt liv att det har varit en skröna, en myt eller ett exempel för hur man blir när man blir gammal och blå...
Men nejdå..
När jag var i Stockholm sist [de har inte hittat till V-ås än] så uppenbarade sig en sådan fantastiskt liten söt gumma framför mina ögon.. Liten och späd med små pliriga ögon och... BLÅTT HÅR!
Jag fick gnugga både en och två gånger innan jag trodde mina ögon, det var Marge Simpson jag såg.
Ett annat exempel på ovanliga tanter, nu när vi ändå pratar tantfenomenet, var en dam jag såg när jag klev av buss 18.
Bakifrån såg hon ut som vilken vanlig fjortis som helst, tajta jeans, moderiktiga stövlar, cool handväska [säkert köpt på Åhlens eller liknande] häftig mössa...Ja, allt det där som fjortisar har idag. 
Sen vänder hon sig om, och jag höll på att ramla baklänges.. Det var ingen fjortis, det var en femtis.. alltså en kvinna i sina bästa år...
Jag ville fråga henne om tanken bakom den tuffa stilen, men fann mig inte i tid tyvärr. 

Har återigen läst Linda Skugge´s "Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad".. Skillnaden denna gång mot andra, var att jag började bli irriterad på alla hennes illaluktande kommentarer om att kvinnor är bäst tjoho, män är bra bara de blir som oss kvinnor.. blablabla...
Ändå någonstans accepterar  jag henne, jag avgudar henne nästintill.. Men snälla, ändra tema någongång flicka lilla.. 
Jag vill inte behöva bli osams med dig, inte heller bli arg på mig själv för att jag lägger ner så mycket energi på att tycka till om allt du skriver om.. Ibland smäller du till mig på käften när du skriver om saker som bara är så rätt, samtidigt som du tvingar mig att se mina egna fel och brister i vitögat.. Ja, jag har fördomar om folk, fördomar som jag aldrig velat erkänna ens för mig själv. Jag kanske inte tycker precis som du, och ändå känner jag mig rätt ödmjuk inför Människan. Är jag en sämre människa för det?  
Linda Skugge, låt oss sluta fred..jag behöver ju dina ord ibland som en spark i arslet för att själv känna något och komma igång att knappa på tangenterna...
 
Nu ska jag sätta fart med skoluppgifterna [Mamma gillar inte mitt småbarnsprat om saken, så vi låter det vara]

På återseende mina vänner! 
  

Elmo


-:: 2006 ::-

Ja då var det väl dags för att blicka tillbaka på året som gått.. Här är bara några minnen, de minnen som likt superlim har fastnat i mitt huvud... Håll i er, för nu börjar vi resan...

20/4
Jeeves och jag gjorde oss fina, och svängde våra lurviga till Backyard Babies på Hörnet

13/6
Jocke gick ut högstadiet, och Marie och Jeeves var där för att fira. Jag var också med, tillsammans med mamma.

16/6
Vattendraget var i full gång och jag och Jeeves gjorde V-ås osäkert.. Träffade L, som var full som en kastrull.. Jeeves envisades med att gå omkring i solbrillor trots solens frånvaro, i tron om att ingen skulle lägga märke till henne.. Effekten blev nästintill det motsatta. Jag blev med min djävul, som jag fortfarande vårdar ömt.

18/6
Mamsen och jag var på Lövudden, och fick sällskap av mamma And och pappa And... Med jordnötsolja stekte sig mamma i 100 grader.

12/7
Jag, mamma, Therese och Linda besökte leksaksmuséet Tidö slott.. Dyrt var det, men häftigt som f*n. Sen var vi förbi Rytterne kyrka, som var en gammal ruin. Där käkade vi vårt medhavda käk och lekte tvreportar. Myspys!

Här emellan någongång var jag, mamma, therese och suzan även på Ängsö.. Therese och Suzan försvann på någon stig och jag blev sur över att vi fick väntapå dem.. sen visade det sig att det bara var ett skämt, och då blev jag om ännu surare, jag hade ju fått vänta i onödan...

22-29/7
Moder och jag hälsade på mormor och Lennart i Fårösund.Vi var där en vecka och passade på att springa i stan, sola, vada fötterna i glasklart vatten på en oceanliknande strand. Vi var även runt och tittade på sevärdheter såsom fårösunds fästning och en medeltidsmarknad där folk klätt sig i kläder från förr.. Några såg ut som trollkarlar, i lila sammets"klänningar" och skägg..

10/8
Återigen, jag och Jeeves på äventyr. Denna gång bar skutan av till Skansen, och Where The Action Is. Vi diggade till Backyard Babies, The Hellacopters och The Hives m.fl.
Jeeves trodde hon skulle skämmas ihjäl över mig, där jag stod med min getingdödare i högsta hugg...

25/8
Jag, Therese med syskon + deras polare åkte till min drömstad, London.. Det var precis sådär underbart som jag väntat mig, promenaderna till trots.. Har redan skrivit om London, så jag tänker inte upprepa mig.

8/9
Jag och J traskade till Jeeves som bjudit över oss på mat, bara sådär.... Det blev nog lite mer vin än det var tänkt.. Men kul var det.. Alltid något att skratta åt när mörkret tränger sig på :o)

11-13/12
Jag spenderade några dagar i Sundbyberg med Jeeves och Marcus.. Tror jag skrev om anledningen varför jag var där sist.. Backyard så klart.. Vad annars ;o)


Det var det året, det... Nu är det bara att blicka framåt och se vad 2007 bär med sig...