Destination: Stockholm

Då har man kommit hem efter en långvisit i Stockholm.. Eller det är i alla fall långt för mig, är inte van att vara borta 4 dagar i sträck hemifrån.. Visst är det skönt att slippa V-ås ett tag, och lägenheten men jag är inte så stort fan av att bo i kappsäck..
Resan har dock varit väldigt trevligt och..givande.. på många sätt och vis..
Jag har insett att jag aldrig kommer att bli en stockholmsbrud igen, alldeles för stressigt för min del.. Jag är inte van vid att bilar nästan kör över en, att folk springer omkring som skållade råttor, att det går transportmedel hullerombuller som man ska hålla reda på..
Sammanfattning: Jag gillar att besöka storstan, men jag hör hemma i Västerås.. Här är det lugnt och stilla.. :o)

Igår var jag och Jenny och besökte Barkarby [tror jag att det hette, blandar ihop det med Barkarö] och shoppade loss på IKEA.. Min tanke var att gå in, se på när Jenny handlade och sen gå ut igen.. Men nejdå, jag lossade på plånboken jag med.. Köpte iofs ett jättefint ljusbräde, med tillhörande värmeljus och så två vaser så det var inte helt idiotiskt kanske..
 Sen åkte vi tillbaka till Sumpan, Jenny skulle slänga in sina prylar innan vi stack iväg till city.
Mötte upp Therese på Hötorget där hon stod och velade över hårband/inget hårband.. Vi spatserade runt på Hötorget och blev halvt om halvt döva av alla gaphalsar som ville pracka på oss blommor, frukt, påskris m.m. Men det är en speciell känsla av att gå omkring där, man får känslan av utlandet.. Fröken J fick mycket frukt och grönt för pengarna..Hade också velat handla men det skulle bli svårt att frakta allt hem på tåget också.. Så jag fick känna känslan via Jenny..

Sedan skulle jag och Therese till Solna, så vi sa hejdå till Jenny och sen snirklade vi oss fram sakta men säkert till rätt tunnelbana.. Vi hann dock inte vara i Solna så länge, utan inriktade oss mest på att handla mat till kvällen efter ett välförtjänt avbrott med en Latte på Wamas [hette det nog] mitt inne i Solna centrum..
Jag skulle leta en brun ögonskugga också på H&M, men efter att ha kollat runt och inte hittat någon så började vi gå mot utgången.. Och där.. Där låg IsaDoraskuggan och bara skrek mitt namn..En palett med 4 färger, varav 3 exakt de färger jag var ute efter... Det fanns bara en kvar och till extrapris.. Så nu är jag äntligen ägare till lite naturliga färger, inte mina vanliga rosa, blåa, gröna, oranga, röda m.fl.
På tal om ögonskuggor, nu är det snart påsk och det betyder påskgult smink.. Jag har en jättefin gul ögonskugga som jag brukar använda på påsken.. Jenny höll på att dö sist muhaha..   

På kvällen käkade vi starkt kryddade quornfiléer, goda men starka..
Till det blev det en bulgur/couscous/röda linser-mix och  till det ett jättegott bröd.. Mumma!

Nu ska jag sätta fart här.. Ska hinna packa upp, duscha, byta om, äta och sminka mig för att sen åka till Viksäng på kalas..

På återseende mina vänner...

a nervous breakdown och så ett positivt besked

Idag har det varit en såndär dag då jag känt mig allmänt rastlös/seg.. Ena sekunden har jag varit på G för en promenad för att i nästa placera min knubbiga bak på datastolen för att spela spel på king.com.. 

Mitt nervous breakdown berodde dagen till ära på posten som gör ett fantastiskt skitjobb.. Men men, det löser sig nog..

Nu till det positiva.. Jag loggade in på skolans hemsida idag på skoj för att kolla om mitt senaste prov var inskrivet.. och det var det..

Omdöme? VG+ 

Tack medlearn för det.. eller rättare sagt  tack Mikkiz för det, det var ju ändå jag som skrev det.. :o)
Nu krävs bara en praktikplats, sen får jag slutbetyget i kursen "Vård och omsorg".. Jag chansar på att det blir ett G, eftersom resterande ligger på G.. Men jag är stolt som en mupp över mitt enstaka VG..som dessutom slutade med ett +.

Igår var jag iväg på ett "ganska" så tungt träningspass.. min kropp har inte hämtat sig än, har gryyymt ont i högerbenet pga träningsvärk.. Tur (Höll på att skriva Rut, undrar om jag börjar bli trött) i alla fall var att jag inte skulle iväg på en dejt direkt efteråt.. Man var så otroligt genomdränkt efter att ha brottats med stångar, roddmaskiner, benpress och sin egen kroppstyngd.. Men det var skönt när jag gick därifrån.. Det var som om jag vore en helt ny människa.. Wünderbar! 

Ska strax gå och lägga mig, slötitta lite på tv innan jag somnar för att sedan vakna pigg och nyter i tid imorgon för en morgonpromenad.. Får se hur bra det går.. Men jag skulle behöva handla lite på Ica innan jag äter frukost så det kan vara en bra idé.. 

slängkyssar till er alla

På återseende, god natt..   


Nemi

Nemi är grym.. Hon är allt det jag vill vara.. Tack Christine för att du introducerade mig för henne.. 
Hennes största bekymmer är att det inte finns några drakar, mer eller mindre..

Vi äter oss till döds..Part II: Förtydligande!

Det jag ville belysa med mitt senaste inlägg var att tjocka människor inte alltid har samma möjligheter som andra.. Det är svårt nog att vara stor i dagens samhälle, man ska inte behöva andras åsikter om en.. Det gör bördan bara ännu tyngre..
Även om man vill gå ner i vikt så är det inte den lättaste saken här i världen, det kan ta år innan man får ork nog att ta itu med det... Precis som med psykiskt dåligmående, depressioner, dålig självkänsla/självförtroende, den sociala biten.. Det är svårt som utomstående att förstå vad det verkligen innebär att alltid må dåligt över den man är, oavsett om problemet sitter utanpå kroppen, eller inne i hjärnan.

Jag nämnde McDonalds sist.. Jag menade självklart inte att den maten är något man äter varenda dag.. Det jag menar med att tjocka människor blir också hungriga vilket ger dem rätt att äta vad de vill, när de vill är inte att de ska äta pizza, hamburgare eller pommes frites varje dag.. För det borde ingen människa göra, oavsett om den är tjock, smal, lång, kort, ung eller gammal.
Vad jag menar är att även tjocka människor har rätt att äta på McDonalds ibland. De ska ha rätt att äta var de vill, utan att bli utstirrade som djur..

Programmet Du är vad du äter tar upp många vettiga saker, allt passar kanske dock inte alla.. Anledningen till att dessa program existerar beror på att fetma är vår tids spetälska, som nämndes igår på "Vi äter oss till döds"..
Jag brukar inte kolla på sistnämna, men igår handlade det om fördomar gentemot överviktiga människor, vilket jag tycker är viktigt att uppmärksamma.. varför är det såhär, och varför har det i alla tider varit fult att vara tjock? 
Det ropas ut överallt att man ska vara nöjd med den man är, man är fin som man är, man duger..blablabla.. Hur kommer det sig då som jag skrev nyss att det i alla tider har varit fult att vara tjock?
Det är svårt att stolt kunna sträcka på sig, när det enda som gäller idag är utseende och skönhet.. Se bara alla Hollywoodkändisar, de späker sig för att inte förlora roller.. En stor eloge till Scarlett Johansson, Beyonce Knowles och Kate Winslet som vågar vara de vackra kvinnor de är, utan att ta åt sig av kritiken de ofta får...
  
Som jag nämnde också, så äter många av oss till döds idag.. Men det är inte bara de "feta" människorna som står för den rubriken.. Om Kalle skulle skriva ner allt han åt under en månad så skulle listan kanske enbart bestå av dödsdomar.. I en vanlig yoghurt gömmer sig hur mycket socker som helst, socker som vi människor egentligen inte "ska se" eller behöver. Dessa förpackningar är utsmyckade med "inget socker tillsatt" eller "endast 3% fett".. Fel Fel Fel!
I många produkter gömmer sig bl.a. aspartam som bevisat är cancerframkallande och detta sötningsmedel sätter fart på hungern..  

Jag skulle kunna fortsätta hur långt som helst, men jag vill gärna att någon orkar läsa det också, så jag sätter p.u.n.k.t här, men först en dikt...

Spegelbild

du ser
vad vi andra inte ser

du ser
allt som ingen annan ser

tjocka lår, fult skratt
ekar

magen, stor
envis

du ser ju att
allt det där är du

precis

a.l.l.t  d.e.t  d.ä.r

men du ser inte
vad vi ser

en par blå ögon
som gnistrar i solen

Vi äter oss till döds

Vi äter oss till döds.. Är det verkligen så eller handlar det främst om omgivningens åsikter?
Visst handlar övervikt inte bara om utseende och lycka, utan även om ens hälsa men kan man vara lycklig som tjock? Ljuger de som säger att de mår bra med sina överflödiga kilon? 
Jag skrev tidigare om den nedsättande behandlingen om man som tjock vill in i tv:ns värld, och har grubblat lite sen dess... 
En människa som kanske väger 100 kg kan inte vistas på t.ex. ett fik på samma villkor som en smal. Varför undrar du då.. 100 kg:ngen utsätts ofta för ofrivilliga blickar och viskningar, utan att de har gjort annat än att beställa en bakelse eller annat. 
På McDonalds kan Anna beställa hela plusmenyn om hon vill, medan Sara helst bara tar en sallad och ett glas vatten. Vad är det som skiljer dem åt?
Jo, Anna är 170 cm lång och väger 60 kg, och Sara är 160 cm kort och väger 95 kg.  
Men tjocka människor blir också hungriga vilket ger dem rätt att äta vad de vill, när de vill..

Jag blir uppriktigt upprörd av samhällets syn på mulliga, tjockisar och feta människor. Oftast är det tjejer som drabbas...
För att ta ett exempel: På stranden är det inte fult som pojke/kille/gubbe att vara tjock.. De går där med magarna i vädret, utstickandes från badbyxkanten.
Den kvinnliga delen av besökarna är smala tjejer, vältränade tjejer, mulliga tjejer som drar in magen så fort de ska resa sig från sin handduk för att besöka vattnet eller cafét...
Kolla också in klädaffärerna i stan, hur många affärer har storlekar för större? HM har en avdelning för oss XL:isar men hur stort utbud har de? En liten, liten avdelning med kläder som skulle kunna säljas som tältdelar.. HM har ingen koll på hur man som tjock kan få nöjet att dölja de där extra kilona... De säljer kläder som är tvärrandiga, tältformade och som bäst passar äldre. Är man 20 år och tjock får man nöja sig med att klä sig som en kärring eller ett tält, bara att välja..
Detta samtidigt som ens smala kompis kan välja och vraka mellan tusentals plagg och vandra i hela butiken och känna sig hemma.. Vi tjockisar placeras precis vid sminkavdelningen där stans alla 14izar [bl.a.] kan titta snett på en samtidigt som de velar vilken hårfärg de ska köpa... 

Just nu står det still i mitt huvud, alla tankar om varandra gör att jag inte kan tänka logiskt men som alltid.. Jag återkommer när det har lugnat ner sig i hjärna och hjärta...

Puss på tjockisen i dig..

På återseende! 

It´s not to be sneezed at*, Melodifestivalen 2007 med lite träning som avslut...

Jag trodde inte mina ögon igår när jag stod och väntade på min kära mor vid bussen, för människan som passerade kunde väl bara inte vara Torsten Flinck? Jag var tvungen att gnugga mina gluggar återigen, bara för att sekunden efter bli knäsvag... Visst var det han!
 It´s not to be sneezed at.. Mamma och jag lekte kändisjagare ett tag, men gav upp då han hade försvinnit från jordens yta.. 
Men det var absolut inte fy skam, tycker han är stentuff!

För att nämna årets melodifestival.. Det var ett starkt startfält och inte heller blev det sämre allt eftersom.. Jag hade problem med vilka jag ville hålla på och inte. Jag har en maxgräns på 4 annars är det ingen mening att få ont i magen i slutet om man vill att alla ska vinna.. Då är det ju skit samma..
Men jag hade Måns med Cara Mia som min största favorit..

[http://starlounge.msn.se/article.cfm?articleID=3333&picture=7]

Sen kom The Ark med The Worrying Kind...
(Kolla in grabbens -ögon-)
[http://starlounge.msn.se/article.cfm?articleID=3333&picture=3]

3:e platsen gick till Sanna Nielsen med Vågar du, vågar jag och sist med inte minst Andreas Johnsson med A little bit of love.. 
De andra var duktiga de med, men jag fick stålsätta mig och försöka tänka på hur det kan se ut när stora finalen är och vår(a) svenska stolthet(er) ska visa hela Europa vad vi går för.. Tyvärr höll inte Andreas Johnsson måttet.. Annars tror jag mina andra favoriter skulle ha kunnat gå långt.. 
Men det var inte fy skam att The Ark tog hem segern då de -antagligen- sticker ut lite grann från mängden..(Utgår man ifrån förra årets chock Lordi, så kan allt hända dock) 
Ola Salo kommer att charma varenda brutta och bög i Eurovision song contest 2007 (Även de mest heterosexuella kommer att tappa hakan)...

Sist men inte minst så ska väl det här med mitt nya liv nämnas också på slutklämmen... 
Jag har, tro det eller ej, investerat i ett par ordentliga joggingskor..
Nej, de var inte billiga men jag ser det som så:
1. Min hälsa är viktigare än pengar
2. Nu får jag en anledning att faktiskt ge mig ut och röra på mig
3. En bra investering för sommaren

Jag måste komma igång igen (och ja, jag vet att detta är en upprepning på vad jag har sagt förut, men vad har jag att förlora?) för sommaren är snart här och det skulle kunna vara både kul och skönt att kunna slänga in luvatröjorna i garderoben och möta sommaren 2007 som en helt ny Mikkiz.. 

Nu ska jag sätta fart med att studera fritiden.. 

På återseende mina vänner...
 

 


*It´s not to be sneezed at = Inte fy skam

Varför #2...

.. är alla tvbrudar smala?
Duger inte tjejer, kvinnor, tanter över 70 kg till något?
Jag bara avgudar Ugly Betty, för hon är inte pinnsmal..

Nu är det inte så att jag -hatar- eller har något som helst emot smala människor, utan min undran är; var är  alla mulliga, tjocka, feta personer av det kvinnliga könet?
Får inte dessa visa vad de kan på tv?
Däremot är det helt ok att sätta dem i telefontjänster, för där behöver de inte synas!
Jag vill inte låta aggressiv men jag kan inte släppa tanken..

Några exempel:

-One tree hill
[Alla är supersnygga, populära och...smala...Inget ont om serien för den är grymt bra.. ]

-OC
[Det är samma där, hör av er om ni hittar om så EN mullig/tjock tjej]

-Sex and the city
[Smala brudar får sex, andra får bara drömma om det..eller hur var det nu]

-CSI Miami
[Brudarna är stylade upp till tänderna, unga, fräscha och.. trumvirvel..smala]
[irrelevant notering: den blonda tjejen har alltid ljusa kläder på sig, och blir aldrig smutsig oavsett om de är på en sotfabrik eller ett slakteri]

Sist men inte minst:
 
-Alla tvhallåor/värdinnor


Nu tycker säkert någon att jag är övedriven, men säg mig.. Varför?
Varför är det såhär?
Är det en lag som skall följas när du träder in i tv:ns värld?

Jag ska klura lite till, så bli inte förvånade om jag dyker upp igen med nya tankar...

Tills dess.. På återseende och god afton!

Jag blir lite nervös...

...nu när jag vet att två katter ska forslas från Stockholm till Västerås i bil med en person som är smått rädd för katter.. Men men, det är väl bara att hålla tummarna..

Dags för män att göra mascarareklamen? Mikkiz blir fanatisk..[Nej, inte fantastisk :o)]

Varför är det nästan bara män som pratar i reklamen för kvinnor?

"...Den nya mascaran är här för att stanna.. Längre ögonfransar skulle ta oss till månen..."

Det borde vara en kvinna som säger den meningen, eftersom det är kvinnor som syns i reklamen..Men nejdå, nog är det en karl alltid.. Kom igen när en kille visar upp låååånga, täta fransar.. 

För att byta ämne.. 
Alla som känner mig vet vid det här laget att när jag väl fastnar för något så kan jag bli mer eller mindre fanatisk.. Ett tag var det M*A*S*H som höll igång mig, nu är det Scrubs och NCIS [alltså Navy CIS som går på 3:an] Jag verkar ha någon förkärlek till serier som handlar om:
-Sjukhus
-Armén, marinkåren odyl.
-Blandning av båda

Jag fäster mig gärna vid karaktärerna också, så just nu så är min förebild Pauley Perrette.. Ni vet, hon som spelar den gothiska kriminalteknikern "Abby" i NCIS..  


 



Borde faktiskt gå och sova nu, kan knappt skriva rent utan att halka på tangenterna..

Men på återseende mina vänner så syns vi snart!